Forum samochodowe » Car Audio » Komputer w samochodzie
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Komputer w samochodzie

Autor Wiadomość
dudek

Post2008-11-17, 00:16      Komputer w samochodzie Odpowiedz z cytatem
dokładnie chce sobie zamontować na panelu przednim Asusa EEE, komputer bedzie mi sluzyl wraz z przystawka pod USB do drogowych pomiarow geodezyjnych, nie wiem tylko jaki zasilacz pod zapalniczkę do tego dobrać, może ktoś mi wskaże który będzie odpowiedni zasilacz

Reklamy
Tomek

Miasto: Rzeszów

Post2008-11-17, 17:53      Komputer w samochodzie Odpowiedz z cytatem
We wszelkich ładowarkach/zasilaczach "zapalniczkowych" najważniejsze jest jaką mają wydajność prądową (ile amperów). Sprawdź na tabliczce znamionowej zasilacza tego Asusa i dobierz odpowiedni adapter. Dobrze by było gdyby adapter miał dobre zabezpieczenie prądowe coby Ci w razie czego nie spaliło laptopa. Co do mocy to też musisz sprawdzić na tej tabliczce.
Na koniec, radziłbym się wystrzegać produktów "no name", nie powiem chińskich bo mało których się tam nie wytwarza, nawet markowych. Chodzi po prostu o bezpieczeństwo i pewność bo chyba lepiej kupić coś pewnego niż jakiś tani chłam przez który później spali nam się zasilacz (albo coś więcej) w laptopie.
Najlepiej by było gdybyś miał możliwość przetestowania sprzętu przed zakupem (ewentualnie możliwość zwrotu) bo ja np. kupowałem ostatnio ładowarkę samochodową do pocketa to wszyscy pisali "musi być 2A bo inaczej nie będzie działać" i później okazało się, że mimo iż rzeczywiście miała 2A to nie ładowała. Po zwrocie kupiłem oryginalną ładowarkę i to... 1A i działa bez problemu.

dsgn

Post2008-11-19, 02:40      Komputer w samochodzie Odpowiedz z cytatem
Polecam zakup oryginalnego zasilacza, tak jak kolega wyzej napisal na wszelkiego rodzaju noname'ach beda prawdopodobnie wystepowac zaklucenia...

Forum samochodowe » Car Audio » Komputer w samochodzie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: