Witam, ile mniej więcej kosztuje kompletne lakierowanie samochodu najchętniej w woj. lubelskim.
Usunięcie starej warstwy lakieru, rdzy i wgnieceń, rozebranie, malowanie i poskładanie.
Mam Fiata 126p z 1990 roku i chciałbym go odrestaurować, więc w gre wchodzi malowanie wszystkich elementów ze wszystkich stron (wnętrze samochodu też).
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
Reklamy
Dabtuner
2011-08-12, 08:42 Koszt malowania samochodu
Witaj na forum. Ciężko mi określić ile kosztuje lakierowanie całego samochodu,ponieważ nigdy tego nie robiłem,ale licz się ze sporymi kosztami. Może ktoś jest z woj. lubelskiego i może wypowiedzieć się w temacie dobrych lakierników?
Asik
2011-08-16, 20:12 Koszt malowania samochodu
lakierowanie normalnego auta wychodzi kolo 6tys - wiec za malucha musialbys min zaplacic 4-5tys
Emeron
Honda
Accord
Miasto: Kraków
2011-08-22, 12:29 Koszt malowania samochodu
Temat rdzy w samochodzie jest baaardzo czasochłonnym tematem. Wiele warsztatów temat malucha będzie traktowała niepoważnie (tzw. "śmieć") i robiła niedokładnie, dlatego w przypadku oddania auta do restaurowania przez zewnętrzny warsztat musjsz doglądać i patrzeć na łapki. Do tego tak jak wcześniej zostało napisane, koszty są bardzo duże.
Tanie-Ubezpieczenie
2011-08-26, 13:49 Koszt malowania samochodu
jeżeli to lakier metalic to może wynieść nawet więcej niż 6 tyś,koszty są naprawde spore. Z reguły nie opłaca się tego robić,chyba że masz taką wizję i ochotę,to jak najbardziej tak..
benzsport
2011-09-01, 08:01 Koszt malowania samochodu
na zdrowy rozum się zupełnie nie opłaca, ale jeśli w grę wchodzi fiat 126p i robisz to dla hobby to jak najbardziej tylko musisz znaleźć warsztat który do sprawy podejdzie poważnie i będzie wiedział po co to robisz, żeby nie zrobili byle jak
cartman
Miasto: Warszawa
2012-08-28, 21:11 Koszt malowania samochodu
Emeron napisał:
Temat rdzy w samochodzie jest baaardzo czasochłonnym tematem. Wiele warsztatów temat malucha będzie traktowała niepoważnie (tzw. "śmieć") i robiła niedokładnie, dlatego w przypadku oddania auta do restaurowania przez zewnętrzny warsztat musjsz doglądać i patrzeć na łapki. Do tego tak jak wcześniej zostało napisane, koszty są bardzo duże.
Eee, tak źle to chyba nie jest Ja lakierowałem w serwisie sztukalakierowania.pl i nie musiałem nikomu na łapki patrzeć, a i tak było zrobione perfekt. Świetnie dobrany lakier, idealnie położony, żadnego syfu, zacieków, paprochów... Ale to chyba normalne, bo lakierowany był w komorze, a nie gdzieś "pod chmurką".
Ostatnio zmieniony przez cartman dnia 2012-10-30, 20:07, w całości zmieniany 2 razy
ZmienOlej_pl
2012-08-30, 13:28 Koszt malowania samochodu
Witam Wszystkich. Moim zdaniem lakierowanie całego samochodu to średni pomysł,koszty są bardzo duże i to niezależnie od lakiernika czy zakładu. Po prostu się nie opłaca.
furgon
2012-09-02, 17:44 Koszt malowania samochodu
benzsport napisał:
na zdrowy rozum się zupełnie nie opłaca, ale jeśli w grę wchodzi fiat 126p i robisz to dla hobby to jak najbardziej tylko musisz znaleźć warsztat który do sprawy podejdzie poważnie i będzie wiedział po co to robisz, żeby nie zrobili byle jak
Nie opłaca się, ale o tego maluszka za parę lat może zapytać miłośnik starych samochodów i maluszek pójdzie pod młotek za dobre pieniądze. Raz widziałem aukcje na allegro gdzie koleś sobie krzyczał kilka tysięcy za wartburga, co jeszcze miał folie z siedzeń nie pościągane. Popatrzcie choćby na forum oldtimerslub i zobaczycie jakie auta i za ile goście są w stanie kupić.
Dbajoauto
2012-09-06, 11:45 Koszt malowania samochodu
Jeżeli będziesz lakierował sam taki samochód jak Fiat 126p na własny użytek- to moim zdaniem warto,ponieważ potem będziesz miał się czym pochwalić. Im większy samochód,tym wyższe koszty lakierowania.