Forum samochodowe » Ekologia » Kupuję hybrydę - którą wybrać?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Kupuję hybrydę - którą wybrać?

Autor Wiadomość
andrzej67 Toyota
Auris

Post2010-06-30, 15:39      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Witam!

W ciągu kilku najbliższych miesięcy zamierzam zmienić sobie autko i chcę kupić hybrydę. Jeździłem kilkoma Toyotami i chcę po raz kolejny kupić ich model. Zastanawiam się tylko czy kupić Priusa czy poczekać trochę na Aurisa Hybrid. Obie Toyoty mają ten sam układ napędowy, więc pod względem osiągów pewnie jest podobnie. To samo tyczy się spalania. Zastanawia mnie tylko jak jest z poziomem wykończenia i za który model dostanę więcej kasy przy sprzedaży?

Z góry dzięki za odp.!

Reklamy
vette Mercedes
SL500 r129

Post2010-06-30, 17:11      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Przy sprzedaży? Cóż, napęd hybrydowy rozwija się bardzo dynamicznie i za kilka lat to co teraz jest nowością będzie po prostu przestarzałe. Obawiam sie, ze sporo stracisz na kazdym modelu.

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-06-30, 21:05      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Możesz liczyć się z tym, że za kilka lat wartość auta może spaść o 3/4 - ze względu na marny popyt na rynku wtórnym. Wybierz ten model, który Ci się najbardziej widzi - Prius jest brzydszy, ale chyba bardziej pojemny.
Jak już zakupisz, to podziel się z nami tutaj doświadczeniem z użytkowania - mnie np. interesuje jak to coś sprawuje się zimą przy dużych mrozach?

uśmiechnięta

Post2014-05-12, 11:45      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Słyszałam dużo pozytywnych opinii o hybrydowym Yarisie, wiadomo jest że zaletą hybrydy jest małe zużycie paliwa, planuje zakup takiego autka. Czy jest ktoś kto posiada takie auto i mógłby mi powiedzieć jak to jest w rzeczywistości z tym spalaniem no i jak jest z awaryjnością hybrydowych aut? z góry dziękuje za wszelkie informacje.

Asik

Post2014-05-12, 12:00      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Kupujac elektrycznego vw upa dostaniesz gratis benzyniaka.

edi15

Post2014-05-12, 18:14      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Przymierzam się do kupna nowego samochodu. Chciałabym typowy miejski samochód, który mało pali, jest w automacie (marzy mi się ten konfort, bez siłowania się i szarpania), ale żeby i był pakowny. Myślałam o Toyocie Yaris w hybrydzie. Ktoś z Was nią jeździł dłużej?

geon

Post2014-05-13, 21:24      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Od pół roku jestem szczęśliwym właścicielem Toyoty Prius Plugin i powiem Wam, że jest to super ekonomiczne auto. Na samym silniku elektrycznym mogę dojechać do pracy czy na zakupy także jest duża oszczędność . Powiedzcie co w ogóle sądzicie o hybrydach?

uśmiechnięta

Post2014-05-14, 12:01      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Edi15 myślę ze Yariska to odpowiedni wybór dla Ciebie, tez planuje zakup takiego autka właśnie umawiam się na jazdę próbna aby się przekonać jak to jest.

uśmiechnięta

Post2014-05-15, 11:47      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Dziś jestem umawiana próbna jazdę hybrydowym Jariskiem, już się nie mogę doczekać, w końcu sama się przekonam jak to jest z tymi hybrydami. Geon będę mogła powiedzieć cos więcej o hybrydzie po dzisiejszej jeździe.

greta30

Post2014-05-20, 10:10      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
uśmiechnięta napisał:
Dziś jestem umawiana próbna jazdę hybrydowym Jariskiem, już się nie mogę doczekać, w końcu sama się przekonam jak to jest z tymi hybrydami. Geon będę mogła powiedzieć cos więcej o hybrydzie po dzisiejszej jeździe.

Uśmiechnięta i jak po jeździe próbnej?

Mój mąż jeździ Avensis w hybrydzie i jest zachwycony. Ja też zastanawiam się nad autem z tym rodzajem silnika. Jakimś małym, zwinnym do jazdy po mieście. Mam dylemat między Jariską a Aurisem. Co lepsze?

lama1980

Post2014-06-26, 09:33      Kupuję hybrydę - którą wybrać? Odpowiedz z cytatem
Polecam Priusa.Może nie najładnieijszy ale za to praktyczny.

Forum samochodowe » Ekologia » Kupuję hybrydę - którą wybrać?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: