Forum samochodowe » Ekologia » Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe?

Autor Wiadomość
andrzej67 Toyota
Auris

Post2010-06-30, 16:15      Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe? Odpowiedz z cytatem
Tak jak w temacie - czy kupując auto hybrydowe mogę liczyć na jakiekolwiek ulgi podatkowe? Do zakupu nowego autka pozostało mi jeszcze kilka miesięcy, ale wolę wszystkiego dowiedzieć się wcześniej.

Z góry dzięki za odp.!

Reklamy
vette Mercedes
SL500 r129

Post2010-06-30, 17:13      Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe? Odpowiedz z cytatem
Oczywiście, że możesz liczyć! Pod warunkiem, że nie mieszkasz w Polsce ale w USA. Tam przy zakupie auta z napędem hybrydowym otrzymujesz sporą ulgę podatkową. U nas przepisy jak zwykle sa od lupienia kierowcow.

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2010-06-30, 20:52      Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe? Odpowiedz z cytatem
W Polsce? Niepoprawny optymista...ZAPOMNIJ! U nas to nawet jeszcze dodatkowo dopłacasz do interesu, taki już chory kraj mamy... Inaczej za Odrą, tam ze względu na tzw. niską szkodliwość środowiska/emisję spalin miałbyś mniejsze opłaty i sam podatek w zakupie.
Jeśli autor wątku planuje zakup salonowej hybrydy, to warto mieć też na uwadze, że po kilku latach użytkowania to auto może być warte zaledwie 1/4 swojej ceny (może warto poszukać wśród używanych z 1szej ręki?)!

Meteor920

Post2010-12-30, 16:27      Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe? Odpowiedz z cytatem
W Europie możesz liczyć na ulgi (z wyjątkiem Polski). W Polsce samochód hybrydowy kosztuje drożej, a w Europie taniej.

Forum samochodowe » Ekologia » Kupuję hybrydę - mogę liczyć na jakieś ulgi podatkowe?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: