Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Forum samochodowe » Samochody 4x4 » LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:(
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:(

Autor Wiadomość
madzik968

Post2009-08-19, 19:50      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
Witam mam problem z jedną kontrolką taka mała
czemu cały czas się pali kontrolka HDC z wykrzyknikiem i wogule nie gaśnie czy to coś poważnego i na czym ta kontrolka polega od czego ona jest niech mi ktoś pomoże proszę???

Reklamy
ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2009-08-19, 20:26      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
HDC = Hill Descent Control - jest to system pomagający przy stromych zjazdach tzn. po jego włączeniu auto samo toczy się powolutku do przodu na stromych zjazdach, nie tracąc przy tym przyczepności i nie osuwając się niekontrolowanie... Jeśli się nie mylę, to działa to coś bez ingerencji kierowcy tj. bez konieczności hamowania, czy dodawania gazu. Ten sam system jest tez montowany w Beemkach terenowych z serii X - BMW wzięło go właśnie od Land Rovera.

madzik968

Post2009-08-19, 21:58      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
A dlaczego ta kontrolka się cały czas pali nie mogę tego wogulę wyłączyć i od kont go kupiłam to się pali cały czas Sad

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2009-08-19, 22:07      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
Nie mam pojęcia - nie znam się na LR - może coś jest spierniczone albo trzeba po prostu ten bajer wyłączyć... Ogólnie panują obiegowe opinie, że Freelander to dosyć awaryjny model.

madzik968

Post2009-08-19, 22:23      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
a to klops i co z tym fantem teraz mam zrobić Hmmmm

dubliner

Post2009-08-23, 18:38      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
witam. jakiego koloru swici ci ta kontrolka. sa dwie zolta to awaria ukladu i zazwyczaj swieci razem z kontrolka TC czyli kontrli trakcji. druga jest zielona i sygnalizuje wlaczony hdc

misiek7030

Post2010-01-01, 13:21      LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:( Odpowiedz z cytatem
Mam TD4 i świeciła mi kontrolka TC i HDC czerwona jednak po wymianie czujnika stopu usterka znikła. Pomimo, że na warsztacie mówiono mi że to usterka komputera

Forum samochodowe » Samochody 4x4 » LAND ROVER FREELANDER kontrolka (HDC) problem:(
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: