Zastanawiam sie nad zakupem wyżej wymienionego modelu, mam jednak pewne wątpliwosci związane z serwisowaniem mianowicie czy chłopaki w polskich ASO będą potrafili naprawic hybryde? .. może ktos miał juz przjemnosc spotkac sie z tym samochodem.. czy w przypadku tego modelu warto zastanawiac sie nad zakupem z drugiej ręki?! .. nigdy wczesniej nie miałem doczynienia z pojazdami z koncernu TOYOTA.
pozdrawiam
Mialem do czynienia - niebawem z reszta ukaze sie test GS450h w naszym portalu.
Jezeli chodzi o serwis - rozwiazania hybrydowe Toyoty sa juz calkiem niezle przetestowane w modelu Prius, ktory nie sprawia najmniejszych problemow uzytkownikom.
Tak wiec mozna zalozyc, ze uklad hybrydowy jest w duzej mierze niezawodny i chyba nie warto zastanawiac sie nad mozliwoscia jego usterek, tym bardziej, ze w GSie nie jest jakos szczegolnie rozbudowany - upraszczajac - silnik + akumulatory + sterowanie.
Wybierz sie na jazde probna GS450h - to autko w zasadzie nie ma wad (oprocz ceny). Osiagi godne autka sportowego, spalanie prownywalne z 2-litrowym sedanem.
O zakup z drugiej reki nie bedzie latwo - po pierwsze ten samochod jest na rynku nieco ponad rok i watpie, zeby wlasciciele chcieli sie z nim rozstawac. A zakupu auta powypadkowego, bez gwarancji, itd zdecydowanie nie polecam.
PaWeeł
2007-07-24, 21:26 Lexus GS450 h
Odbyłem dzis jazde próbną dwoma modelami GS 450H oras RX 450H ..ten pierwszy naprawde przypadł mi do gustu bardzo dobre przyspieszenie niskie spalanie, dobrze sie prowadzi i swietnie czyma sie drogi niestety mały bagarznik 280l w porównaniu do wersji 430 lub 300 to w prawdzie nie wiele ale cos za cos.
Prawdopodbnie jezeli sie zdecyduje po zapoznaniu sie z ofertą konkuręcji kupie nowy egzemplarz w USA, lub jakiegos rocznego/dwu letniego ropniaka.
Rysiek
2007-07-24, 21:29 Lexus GS450 h
zastanawiasz sie nad lexusem gs 450h, a kupisz ropniaka?
Co mi sie wydaje, ze jechales Lexusem RX400h - 450h to GS.
Do GS450h dostajesz przy zakupie komplet toreb Samsonite, ktore sa dopasowane do tego bagaznika. Ale faktycznie jak zamierzasz jezdzic po Europie z kompletem pasazerow na pokladzie, to nie jest to najlepsza opcja.
Kupujac w USA nie bedziesz mial europejskiej gwarancji. Jak Lexusa ropniaka to tylko IS220d Ci zostaje.
kiler
2007-09-07, 10:49 Lexus GS450 h
Witam,
wczoraj jeździłem w krakowie IS 220d i GS450h co do pierwszego to trochę mały i ten diesel taki sobie, ale jak potem się przesiadłem do GSa to nie chciałem wysiadać, niech się chowa audi, bmw itp. Super cisza, super moc. Jestem już pewien w 99% że to będzie moją nowa furka, a ten 1% to ciekawość ile on naprawdę pali tej benzynki, w salonie mi kolo mówił że 8l przy spokojnej jeździe (zazwyczaj jeżdzę max 120km/h jak się nie śpiesze ) ktoś ma to cacko i może się pochwalić jak to naprawdę pali??
Zagladaj na strone glowna - za pare dni pojawi sie nasz test Lexusów GS. Jezeli chodzi o spalanie - przy BARDZO dynamicznej jezdzie po miescie - 12 litrow. Tak wiec jezdzac dynamicznie mozna spokojnie zejsc do 10.