Forum samochodowe » Lexus forum » Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy?

Autor Wiadomość
koksik750

Miasto: skierniewice

Post2007-02-24, 19:01      Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy? Odpowiedz z cytatem
WItam ponownie! pisze tego posta z zapytaniem do was wszystkich co myslicie o lexusie is200? zamierzam zakupic takie autko ale chcialbym poznac wasze opinie na ten temat.... co o nim sadzicie? jakie sa jego plusy jakie minusy? chcialbym sie o nim dowiedziec jak najwiecej wiec pomozcie
pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez koksik750 dnia 2007-02-24, 22:53, w całości zmieniany 1 raz

Reklamy
Rysiek

Post2007-02-24, 19:05      Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy? Odpowiedz z cytatem
koksik750 napisał:
WItam ponownie! jestem tu nowy i od razu zbieram ciegi

oj kochany Smile

po pierwsza wpadasz i zakladasz temat o tytule: "POMOZCIE!!!!!! KUPIC????????? NIE KUPIC?????????????" a w jego srodku piszesz drukowanymi literami WITAM KUPIC IS20???????????????????? NIE KUPIC?????????????????"

grzeczna prosba na priv o zmiane tego to chyba nie sa zadne ciegi jednak? Wink

teraz witamy Cie serdecznie Smile pieknie napisales i tytul i temat, teraz na pewno kazdy kto cos wie chetniej Ci odpowie Git dzieki Smile

mirbink

Post2008-04-26, 21:44      Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy? Odpowiedz z cytatem
Mam Lexusa is250 od kilku dni. Wcześniej przeszukałem internet, aby dowiedzieć się o nim jak najwięcej. Prawie w każdej opinii jako wadę wymieniano zbyt mały, jak na tę klasę, bagażnik oraz mało miejsca w kabinie, a konkretnie mało miejsca na nogi dla pasażerów z tyłu i za niski dach z przodu. Niektórzy pisali też, że dla pasażerów na tylnych siedzeniach nieprzyjemnie odczuwalne przy jeździe po nierównościach będzie dość twarde zawieszenie. Reszta - same zalety. Jeśli ktoś tak jak ja nie potrzebuje dużego bagażnika, jest niewysokiego wzrostu i najczęściej jeździ sam lub z jednym pasażerem, to wady te nie mają żadnego znaczenia. Pozostaje więc uciecha z zalet, a tych jest mnóstwo! Przede wszystkim przepiękne, wyróżniające Lexusa nadwozie. Bez ekstrawagancji, klasyczne, dostojne. Wnętrze - z wysokiej klasy materiałów i o wysokiej funkcjonalności. Pewne detale mogą jednym się podobać, a innym nie, ale dotyczy to tylko detali. Mnie nie zachwycają drewniane elementy wykończenia, ale niektórym to się bardzo podoba. Silnik 2,5 l. benzyna, moc 208 KM, automatyczna skrzynia biegów, przyspieszenie od 0-100 km/h: 8,4sek. a spalanie przy tej mocy i takich osiągach wcale nie tak wysokie (przy jeździe wyłącznie w mieście: 12,5 l. ). W wyposażeniu jest wszystko, co tylko kierowcy może przyjść na myśl. Dla mnie to samochód wymarzony. Nie będę pisał, że lepszy od BMW, Audi czy Mercedesa. Wśród tamtych marek też są znakomite, prestiżowe samochody. Mnie pasuje dyskretny prestiż, wysoki komfort jazdy, dobre osiągi i niezawodność. Lexus IS 250 mi to zapewnia.
Na razie odkryłem jedną wadę. Auto ma niskie zawieszenie i trzeba bardzo uważać na krawężniki, ale uważać w czasie jazdy trzeba zawsze i w każdym samochodzie, więc nie taka to znowu wada.

lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2008-04-26, 23:52      Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy? Odpowiedz z cytatem
IS to bardzo poprawne autko. Oprocz wymienionych przez Ciebie wad, mnie najbardziej przeszkadzaly lusterka, ktore sa swietne i duze - za to wielki plus - ale makabrycznie szybko sie brudza - chyba w zadnym samochodzie, ktorym jezdzilem, lusterka nie brudzily sie tak szybko jak w Lexusie. Zima ma to spore znaczenie, kiedy trzeba je co kilka chwil czyscic.

Brakowalo mi tez bocznych listew, ktore jakkolwiek chronia drzwi przed obiciem na naszych ciasnych parkingach - ale to teraz taki smieszny trend - BMW serii 5 tez juz nie ma listew.

Nie ma co ukrywac, ze osiagi ISa nie powalaja, a zuzycie paliwa na poziomie 12 litrow, kiedy LSem 460 mozna zejsc do 14-15 tez trudno uznac za atut.

Moim zdaniem nadal najciekawszym Lexusem jest GS450h Smile

Forum samochodowe » Lexus forum » Lexus IS200/300 .. jakie sa jago plusy, jakie minusy?
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: