Mercedes-Benz klasa A 140 98r. Problem z nabraniem mocy
Autor
Wiadomość
fireX76
2015-09-01, 13:55 Mercedes-Benz klasa A 140 98r. Problem z nabraniem mocy
Witam.
Od dwóch lat jestem posiadaczką Mercedesa a140 98r. Problem pojawił się ponad dwa tygodnie temu. Kiedy wyjechałam za bramę, samochód przejechał może 200m, i dalej już nie miał siły jechać. Zaczął szarpać przy gwałtownym naciskaniu p*u gazu, a prędkości nabierał dosyć długo. Samochód przeciętnie od tamtego momentu odpala za 2-5 razem. Tydzień temu oddałam samochód do sprawdzenia, uznali że to przepływomierz. Odesłałam komputer do sprawdzenia, wszystko wyszło ok. Ponadto, po odebraniu auta z serwisu, zaczął wydawać dziwny dźwięk, przypominający zabawkowy samochód na baterie. Jeżeli ktoś wie, jaka może być przyczyna tego problemu, proszę o pomoc.
Pozdrawiam:)
Reklamy
szybka pomoc :)
audi
A6 c6
Miasto: Lublin.Plymouth
2015-09-12, 14:10 Mercedes-Benz klasa A 140 98r. Problem z nabraniem mocy
Filtr paliwa,powietrza , zapchany wydech lub katalizator, zle paliwo,czujnik temperatury, przeplywomierz, sonda lambda, uszczelka pod glowica ,cisnienie cylindrow, swiece,czujnik polozenia walka i walu , czujnik hamulca i sprzegla ,a nawet moze byc wina rozrusznika chodzi o pole magnetyczne ktore zakluca prace zaplonu, podlaczenie pod komputer tez dobry pomysl. W mercedesie nie ale w VW mialem przypadek ze byla wiazka elektryczna zasniedziala .
Na poczatku sprawdzilbym te rzeczy
Ps.Tak na powaznie podlaczenie pod komputer pierwsza rzecz lub zmienic pytanie z zapytaniem o dobrego mechanika w twoich stronach jesli warsztat majac samochod nie moze zlokalizowac problemu
szybka pomoc :)
audi
A6 c6
Miasto: Lublin.Plymouth
2015-09-12, 14:18 Mercedes-Benz klasa A 140 98r. Problem z nabraniem mocy
Zapomnialem dodac i jednoczesnie z tego co napisalas o dzwieku moze to byc faktycznie zapchany filtr paliwa albo sama pompa paliwa a moze jak wyjezdzalas zza bramy zachaczylas podwoziem o cos i przewod paliwowy jest zagiety ? . Ten dzwiek jest gdzie? blizej silnika czy gdzies pod spodem samochodu a moze z tylu ? Szczerze to mozna by tak wymieniac i wymieniac ale najlepiej to widziec samochod bo Twoj problem jest za bardzo ogolny i przyczyn moze byc bardzo wiele