A-klasa w sedanie póki co została zaprezentowana na rynku chińskim. Jeśli chodzi o nasz polski rynek, będąc ostatnio we wrocławskim salonie Duda Cars otrzymałem informację, że produkcja na rynek europejski rozpocznie się prawdopodobnie pod koniec tego roku, natomiast do sprzedaży wejdzie w okolicach kwietnia 2019r.
Interesowałem się tym modelem, bo myślę o zmianie swojego W204, a A-klasa w sedanie dość sporo urosła. W ogóle miałem okazję być na dniach otwartych w MB Duda Cars chwilę po premierze tego modelu w wersji hatchback. No i muszę przyznać, że na żywo auto wygląda naprawdę nieźle - zupełnie zrywa z dotychczasową linią Mercedesa. Kanciaste kształty, zadziorny przód potrafią przyciągnąć uwagę - czekam więc na premierę wersji w sedanie i całkiem możliwe, że zdradzę swoją C-klasę

.
Póki co zauroczony jestem systemem obsługi głosowej samochodu i tego jak można sobie z nim porozmawiać - po prezentacji w salonie naoglądałem się filmów na You Tube i jestem pod wrażeniem myśli technologicznej. Polecam sprawdzić, choć na początku może to być nieco zaskakujące.