2014-05-08, 20:24 MZA Warszawa ustosunkowało się do sporu między BYD a...
Trzeba być stukniętym albo z PO żeby wybrać chińskie autobusy i nie dać zarobić Polskim robotnikom. Głosujcie dalej na PO to będziecie jeść szczaw. Dalej nie widzicie, że PO robi wszystko przeciwko Wam i niszczy budżet Polski? Duża część pieniędzy z zamówień publicznych ale tylko w polskich fabrykach wraca do budżetu jako ZUS, VAT, PIT, CIT, Akcyza. Może tak być, że np. 50% kontraktu wraca do budżetu w podatkach. Pracownicy mają wypłatę, fabryka się rozwija, autobusy jeżdżąc reklamują fabrykę, ludzie jeżdżą nowymi autobusami. Nie głosujcie na PO bo oni to robią celowo przeciwko Wam.
ktośu
2014-05-10, 12:01 MZA Warszawa ustosunkowało się do sporu między BYD a...
Co za PISuar się wypowiedział. Gdzie ty masz winę PO inteligencie? Firma z chin wygrała przetarg co w tym dziwnego ? Polskie autobusy są droższe tyle w temacie. Nie ukrywając że gdyby nie PO to firma Solaris dawno by padła gdyby PIS był u władzy. Sprzedałby Polskę przy pierwszej lepszej ofercie. Solaris jako firma raczej dużo nie straci objeli rynek Niemiec itp. Autobusy polskiej produkcji Scania jeżdżą nawet w Norwegii. To wina Tuska. A co do podatków itp. wymień mi państwo w którym płaci się mniej a przelej ci na konto 10 tyś zł
m5
2014-05-10, 17:40 MZA Warszawa ustosunkowało się do sporu między BYD a...
Faktycznie przesadziłem, to nie moje pieniądze i nie mi to oceniać. Pisząc o podatkach miałem na myśli, że część kwoty wydanej na kontrakt w polskiej fabryce wraca w postaci podatków do budżetu, przez to kontrakt w polskiej fabryce realnie będzie tańszy np. o 50%. Ale to by zadziałało tylko jak jest kontrakt finansowany bezpośrednio z budżetu a tu chyba czegoś takiego nie było.
smooter
2014-05-11, 10:14 MZA Warszawa ustosunkowało się do sporu między BYD a...
Jakby wygrał solaris, to zaraz by się doczepił pod zarzutem niegospodarności. A solaris mógł trochę zejść z ceny, a nie dowalać marżę a potem się dziwić.