Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
2013-12-14, 00:29 Nieopłacona akcyza w przepisowym czasie
Witam
Mam pytanie co mam zrobić w sytuacji gdy nie mam zapłaconej akcyzy w przepisowym czasie. Samochód zakupiłem pod koniec lipca bo nadażyła się okazja podczas pracy zagranicą. Potem zjechałem na zjazdówkach na tydzień zostawiłem ten samochód w Polsce no i samochód został w kraju a ja wróciłem do pracy nie załatwiając formalności. Teraz chciałbym zarejestrować auto lecz nie wiem co zrobić z tą akcyzą, jak obliczyć karne odsetki i ile one mogą wynosić ? A może zmienić datę na umowie ? Proszę o poradę.
Reklamy
Moneymaker
2014-02-03, 10:08 nieopłacona akcyza w przepisowym czasie
Ja bym nie bawił sie w zmiany dat na umowie, bo możesz narobić sobie niepotrzebnie kłopotów. Najlepiej podjedz do urzedu i podpytaj o te karne odsetki. ( z doswiadczenia wiem, że nie bedzie to duza kwota)
malinówekkredy
Miasto: Malinówek
2014-06-23, 12:33 nieopłacona akcyza w przepisowym czasie
na pewno musisz zapłacić akcyzę, jak Cię przyłapią, że jezdzisz bez, to Cie spory mandat czeka