Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
Pomysł chybiony. Kto chce mieć alkomat to powinien sobie kupić i już. Wyobrażacie sobie te naciski i łapówki od firm żeby to ich alkomat był homologowany? Masakra! Poza tym ten, kto jedzie pod wpływem to dobrze wie, że jest pod wpływem i po co mu alkomat? Pomysł tylko pod zrobienie interesu!
Reklamy
cisekmaciek333
Miasto: Katowice
2014-04-25, 10:57 Obowiązkowe alkomaty
Co niby mają dać te alkomaty?
krzychu87
2014-04-28, 13:14 Obowiązkowe alkomaty
cisekmaciek333 napisał:
Co niby mają dać te alkomaty?
Myślę, że chodzi o prewencję.
W końcu nie jedna osoba wsiada za kółko myśląc, że już jest ok., a tak naprawdę nie powinna jechać.
Ale nie sprawdza tego i jedzie pod wpływem.
A może jakby zobaczyła, że nie powinna to nie ruszyłaby na drogę.
Myślę, że niektórych by to zmobilizowało do odpowiedzialności...
Aczkolwiek zgadzam się, że może to być asumpt do malwersacji różnego typu w związku z homologacją.
Ale zawsze są dwie strony medalu.
hexa
2014-05-05, 13:59 Obowiązkowe alkomaty
Jeżeli alkomaty w samochodach miałby obniżyć poziom wypadków na polskich drogach jestem w 100% za tym pomysłem. Jednak wiem, że w rzeczywistości pomysł raczej by się nie sprawdził, ponieważ kierowcy i tak nie dmuchaliby w ten sprzęt. Przynajmniej nie dobrowolnie.
kuligajakub82
opel
astra
Miasto: Wrocław
2014-05-07, 12:04 Obowiązkowe alkomaty
Może jakby każdy musiał ze sobą wozić policjanta to wypadków byłoby mniej. Innej opcji nie ma. Alkomaty to najgłupszy pomysł jaki może być.
szczeart
Mitsubishi
Colt
2014-05-10, 08:41 Obowiązkowe alkomaty
Obowiązkowy alkomat - to głupota, przecież jak ktoś chce - może oszukać - np dmuchać będzie ona, a prowadzić on
link wycięty, admin
onekind
2014-05-26, 13:38 Obowiązkowe alkomaty
A nie działa to przypadkiem w ten sposób, że takie urządzenie po prostu daje znać o tym, że w samochodzie czuć alkohol? I jeśli gdzieś po drodze czai się policja to mogą to sprawdzić?
PiotreW
2014-05-26, 15:39 Obowiązkowe alkomaty
szczeart napisał:
Obowiązkowy alkomat - to głupota, przecież jak ktoś chce - może oszukać - np dmuchać będzie ona, a prowadzić on]
Największe głupotą jest twój post i twoja bezmyślność z niego wynikająca. Taki argument jest bardzo często wysuwany przez przeciwników alkomatów, ale nie są oni w stanie zauważyć bezsensu tego argumentu.
Bo skoro samochodem jadą 2 osoby trzeźwa i pijana, to jaki jest sens dmuchania w alkomat przez trzeźwą, a prowadzenie samochodu przez pijaną?? Dlaczego w takiej sytuacji ta trzeźwa nie może prowadzić??
katkaa
2014-06-09, 11:11 Obowiązkowe alkomaty
haha piękny pojazd niestety myślenie zdroworozsądkowe teraz jest niemodne
alko-maty.pl
2016-08-16, 13:24 Obowiązkowe alkomaty
W sprawie alkomatów służę pomocą, zajmuje się alkomatami na co dzień
Osobiście polecam x50 mam sam i świetnie sprawdzi się u każdego kierowcy.
tutaj szczegółowa specyfikacja: http://alko-maty.pl/alkomat-alkohit-x50.html