Forum samochodowe » Samochody amerykańskie » Opinie o Cadillac Eldorado [1992-2002]
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Opinie o Cadillac Eldorado [1992-2002]

Autor Wiadomość
heysel

Post2007-12-02, 13:28      Opinie o Cadillac Eldorado [1992-2002] Odpowiedz z cytatem
W niedlugim czasie zamierzam kupic Eldorado z silnikiem Northstar V8 4,6L, model 92-02. Jednak na sieci ciezko mi znalezc opinie na temat tego wozu. Wiem, ze w Polsce troche osob zetknelo sie z tym modelem, dlatego tez glownie do nich kieruje swoje pytania, a mianowicie:

1. jak wyglada sprawa spalania miasto/trasa ? Smile
2. jak wyglada sprawa usterkowosci tego wozu, jest w miare niezawodny czy raczej wiecej czasu spedzi w warsztacie ?
3. na co szczegolnie zwrocic uwage przy zakupie ?
4. no i ogolne wrazenia z posiadania/jazdy kadim ? Wink

Po prostu zakochalem sie w tym samochodzie, jestem raczej zdecydowany na jego zakup, jednak odpowiedzi na te pytania bardzo mi pomoga. Calkiem niedawno we Wroclawiu trafilem na Eldorado, jednak jego wlasciciel byl Wlochem i za nic w swiecie nie potrafilem sie z nim porozumiec, wiec jedyne co mi zostalo, to popatrzec na jego piekny samochod hehe.

z gory dziekuje za jakkakolwiek pomoc

Reklamy
vette Mercedes
SL500 r129

Post2007-12-04, 11:24      Opinie o Cadillac Eldorado [1992-2002] Odpowiedz z cytatem
1. Jezeli sie pytasz o spalanie to moze warto rozejrzec sie za innym, bardziej ekonomicznym autem? A tak serio. Cudow nie oczekuj. Pojemnosc robi swoje i jak w miescie bedzie Ci spalal 15 litrow to znaczy ze masz bardzo lekka noge. Gdy noge lubisz miec w podlodze to i ponad 20l spali. W trasie duzo lepiej. Poczatek skali to okolo 11,5 litra.

2. Wszystko zalezy od tego w jakim stanie kupisz to auto. Gdy jest zadbane to problemow nie powinno byc. Czasem jakies drobiazgi - w koncu to Caddi Wink
Problemy zaczynaja sie gdy poprzedni wlasciciel oszczedzal na serwisie. Silnik Northstar V8 to super jednostka. Przy prawidlowym serwisie mozesz zapomniec o problemach z nim.

3. Na stan auta oczywiscie. Szczyt marzen to auto serwisowane.

4. Poezja. Mialem kiedys przyjemnosc pojezdzic Eldorado. To jest naprawde inna bajka niz luksusowe auta europejskie. Amerykanie po prostu w pewnych sprawach przeginaja a o innych zapominaja. Slowem albo to kochasz albo nienawidzisz.

Forum samochodowe » Samochody amerykańskie » Opinie o Cadillac Eldorado [1992-2002]
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: