Forum samochodowe » Renault forum » opinie,zalety,wady Renault Scenic II
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

opinie,zalety,wady Renault Scenic II

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Autor Wiadomość
burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Miasto: Warszawa

Post2009-05-29, 13:13      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Wiec tak Smile może lepiej do wróżki pojechać (taki żarcik) uparcie mówie sanki(jeśli sprawdzał i są równe prześwity to dalej), łożysko w mc phersonie , PRAWA GÓRNA PODUSZKA SILNIKA taka z olejem(dużymi bo wg.mnie od tego zacząć jakiekolwiek wymiany) żeby się do amora dostać lub gdziekolwiek to trzeba pół samochodu rozbierać tzn. całe podszybie z wycieraczkami i całym mechanizmem.A tak nawiasem mówiąc podziwiam gościa który tu opisywał czyszczenie zaworu egr mojego nie można było wyciągnąć taki był zapieczony a dostać się do niego masakra chyba że to był scenic pierwszej generacji w II bym sam nie ryzykował Smile

Reklamy
lizard76

Post2009-05-29, 19:43      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Lozysko w mc personie mam juz wymienione glowna poduszka tez byla wymieniona w listopadzie jak go kupowalem jeszcze w serwisie renault i drazek odrazu wymieniali po czym ustawiali zbieznosc, mechanik sprawdzil sanki i mowi ze sa oki-nie mam powodu mu nie wierzyc bo gosc jest konkretny i ma dobra opinie.......

burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Post2009-05-31, 09:03      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
To ja się chyba poddaje chyba że sobie jeszcze coś przypomne co to może jeszcze być.

szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2009-05-31, 13:34      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
A sprawdzałes przeguby czy nie maja luzu?
Były sprawdzane zaciski hamulcowe jak i same klocki czy nie maja luzu?
U ciebie chyba jest tez łozysko podporowe prawej półosi moze jest nie dokrecone.
Głównie to ja na twoim miejscu zajrzałbym własnie do półosi,bo juz naprawde duzo zrobiłes a dalej masz problem.
Czasami jest jeszcze tak ze kierowcy wydaje sie ze to sprzodu stuka a okazuje sie tak naprawde ze to np. na tylnej belce poduchów juz nie ma,albo wydech stuka o podwozie Smile Really!!!
Pozdro

burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Post2009-05-31, 13:52      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Jest dzięki ''szybkiemu'' sobie przypomnialem zobacz oslony wydechu niby sa przymocowane do podwozia ale potrafią się zerwać i się opierają o tłumik lub rure i potrafią wydawać rużne dżwięki od wibracji po stukanie.Pierdoła a potrafi wnerwić Smile

lizard76

Post2009-05-31, 18:22      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Dzięki za podpowiedzi zerknę na osłony i na zaciski hamulcowe.Juz tak sie wczesniej im przygladalem zdjelem kolo i sprawdzalem czy nie maja luzu wydawalo sie ze raczej>Macie moze jakis dobry sposob na sprawdzeni czy nie ma na nich luzu?
Pozdr

A6 c6

Post2009-05-31, 19:10      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Jesli chodzi o zacisk hamulcowy to wystarczy zdjac koło i złapac reką z docisk i poruszac nim,zacisk ma prowadnice które wchodzą w tzw kopyto Smile i na tych prowadnicach mozesz miec luz,jesli chodzi o klocki to one powinny miec jakies blaszki albo sprezynki lub cos w tym stylu one maja za zadanie eliminowac stuki podczas hamowania,moze ktos ich nie załozył?W niektórych autach te blaszki sa przy klockach.
Albo mozesz zrobic tak podnies koło na lewarku i niech ktos ci nadusi na hamulec a ty prubuj obracac kołem do przodu i do tyłu,jesli bedzie jakis ruch to czyli masz luz na tych rzeczas co wymieniałem

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-06-01, 00:44      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
a moze masz przegub nie dokrecony.... moze kiedys cos było robione i nie dokrecili albo sie poluzowało.... ta nakretka musi byc dopierdolona a nie dokrecona!!! jak bedzie niedokrecona a sie odkreci to masz duze szanse na to ze cie koło wyprzedzi..... ale to juz takie sa ekstremalne przypadki.... ale jak mówie moze byc niedokrecona nakretka od przegubu.... iedys miałem podobny przypadek w VW phaeton-ie.... cos cały czas stukało w prawym kole... juz własciciel przyjechał na wymiane całego zawieszenia z przodu łacznie z amorami (amorki airmatiki po 8tys.zł za sztuke nowe orginały w servisie ) wszystko z servisu brałem od łaczników stabilizatora po amortyzatory klocki i tarcze ham. i przy demontażu okazało sie ze była popuszczona śruba od jarzma zacisku hamulcowego i to stukało calu czas bo przy dokładniejszych ogledzinach były nawet slady nienaturalnej pracy.... po poinformowaniu własciciela o znalezisku własciciel machna na to reka i powiedział.... wymienic jak juz stoi!!impreza z zawieszeniem kosztowała ponad 23tys.zł wymienione całe kompletne zawieszenie wszystkie wachacze,gałki,łaczniki,amorki.... wszystko!!! stare zostały tylko zwrotnice!! i oczywiscie wszystko sprawne i "ciasne"i orginalne!! to zawieszenie predzej mchem zarosnie niz ktos je kupi... bo to uzywane bo to to bo to tamto itd..... ale generalnie strasznie awaryjne auto!!niby VW ale masakra... jak cos padło to za głowe sie chwytac... az czasem sie bałem pokazac rachunek klientowi bo nie wiedziałem czy zaraz zawału nie dostanie.... ale on wykładał lekka reka kase i nie było problemu!!! płacił jak by lizaka kupował za 50groszy!!!

A6 c6

Post2009-06-01, 17:16      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Niektórzy zarabiaja dziennie tyle co ja przez rok nie zarobie,to dla takiego goscia kupienie nawet nowego auta to tak jak ja kupie kwiatka mojej ....a niech sie ucieszy Smile
Ps.A teraz pracuje dla goscia który ma jaguara coupe to juz drugi bo nowszy model oczywiscie wszedł i samolot cos w stylu jednopłatowca,nie znam sie na nich wiec nie wiem jak sie to zwie.

burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Post2009-07-17, 14:56      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
A ja cały czas uparcie jestem szczęśliwy że pozbyłem się złoma R.G.S. 1.9dci z 2004 roku

burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Post2009-07-22, 18:31      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Ponieważ nie wiem czy dochodzą moje maile do osób pytających o adres sklepu gdzie się zaopatrywałem w części do Reginy :Renault-shop Warszawa, Ursus, Oś.Gołąbki ul.Wolności 20 tel.022867 51 15 kom.0602 59 29 95 0501 22 16 26 Warsztat w którym naprawiałem Reno-max Warszawa ul. Mechaników 9.

wydra

Post2009-07-27, 19:50      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
witam jestem posiadaczem reni scenic 1.6. Jak na razie odpukać wszystko ok poza małymi kłopotami Sad miałem mokrą podłogę!!nie wiedziałem od czego a tu taka błahostka ale zanim to odkryłem to już zdążyłem zdjąć calutką podłogę razem z gąbkami lałem wodę z węża przez godzinę w różnych kombinacjach i nic Shocked a tu zagiął się wężyk od klimy pod samochodem i już po problemie Laughing koszt jedna sobota 0,7 whisky i podłogę sobie wyprałem. Silniczek od nawiewu trochę hałasuje ale podobno pasuje od anglika wiec zrobię sobie przeszczep za 30 pln i będzie po problemie Laughing nie mogę tylko zlokalizować co mi stuka przy gwałtownym ruszaniu i hamowaniu ale może z Wasza pomocą coś zaradzę. Spalanie na trasie ( byłem nad morzem) 6.5 l 3 osoby + rowery na haku prędkość 100-120 km/h w mieście pali przy spokojnej jeżdzie 7.5. oby tak dalej pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy

sebol1708

Post2010-06-22, 20:56      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Witam mam scenica 1,9dci 2004 w niedzielę zaczeło mi coś stukać okazało się że poszła panewka na wale tak jak pisałeś i szukam silnika masz jakiś namiar pozdrawiam i czy pasuje ten 130kony

burm192 Chrysler
Grand Voyager 3.3V6

Post2010-06-24, 15:11      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Niestety nie posiadam już żadnych namiarów na renaulty ale jeżeli jesteś z Warszawy to ursus-Gołąbki domki jednorodzinne przy dawnych zakładach Ursus tak jak się jedzie do studia tvn

sebol1708

Post2010-06-24, 20:09      opinie,zalety,wady Renault Scenic II Odpowiedz z cytatem
Właśnie we wtorek dostałem namiar od mechanika z Broniszy co mi robi samochód namiar na ten sklep na Gołębkach wydaje Mi się na sensownego gościa ,czy masz jakąś opinie o Nim . Dzięki

Forum samochodowe » Renault forum » opinie,zalety,wady Renault Scenic II Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: