Forum samochodowe » Peugeot forum » Peugeot 307 1,6 2002r - Problemy z gazem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Peugeot 307 1,6 2002r - Problemy z gazem

Autor Wiadomość
LouisQ

Post2009-11-07, 15:30      Peugeot 307 1,6 2002r - Problemy z gazem Odpowiedz z cytatem
W swoim 307 zainstalowałem niedawno gaz sekwencję BRC. Samochód na gazie ma tendencję do gaśnięcia przy ruszaniu i w momencie przełączania się na gaz.
Byłem raz na regulacji ale nie pomogło.

Koledzy mówią, że powinienem wymienić świece i przewody do nich na nowe.
Czy rzeczywiście? Jakie znaczenie ma wymiana przewodów?
W gazowni i na przeglądzie stwierdzili, że świece wystarczą jeszcze na co najmniej 15000.

Jakie świece wybrać jeśli bym wymieniał? Czy te droższe są lepsze?

Jakie powinno być spalanie na gazie jeśli przy benzynie miałem 7,5 l ?

Reklamy
lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-11-07, 20:30      Peugeot 307 1,6 2002r - Problemy z gazem Odpowiedz z cytatem
Jeżeli chodzi o gaśnięcie to jest możliwa kwestia złej regulacji aczkolwiek świece i kable przy instalowaniu gazu obligatoryjnie należy wymienić w celu późniejszej bezproblemowej jazdy. Kable wysokiego napięcia mają bardzo duże znaczenia dla poprawnego działania układu zapłonowego szczególnie podczas wilgotnych dni. Jeżeli chodzi o świece to polecam NGK dedykowane do gazu. Nie są zbyt drogie, a stosunek ceny do jakości jest bardzo dobry. Co do spalania to przy sekwencji należy dodać maksymalnie 10% większe zużycie, a przy dobrze skonfigurowanych instalacjach do silnika nie ma różnicy.

Forum samochodowe » Peugeot forum » Peugeot 307 1,6 2002r - Problemy z gazem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: