Forum samochodowe » Flota » Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2015-02-05, 14:52      Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
Dymik

Post2015-02-05, 14:52      Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest... Odpowiedz z cytatem
Dokładnie. Ostatnio wyciagałem wtryskiwacze z silnika Saaba 1.9 TTiD powiem szczerze, że to co tam ujrzałem, to aż zwaliło mnie z nóg. Całe wtryski były tak zabrudzone, tak zardzewiałe, że poraszka, a dodam do tego że autko od początku swojego zycia (2008r.) jeździło w Polsce. Nawet próba oczyszczenia tego nie przyniosła żadnych efektów. Ten bród, syf nie wiem jeszcze jak to nazwać był tak "wtopiony" w aluminium, że to co zeszło, to zeszło a reszta musiała zostać. Powiem szczerze że 30 letni VW Golf Mk2, którego przywiozłem przeszło miesiąc temu z Niemiec (z uszkodzonymi końcówkami wtrysku), po wyciągnięciu tych wtrysków, to aż miło było na nie patrzec, bo były tak czyściutkie. Ps. Co do właśnie tego rozcięczania paliwa z wodą, nie dawno dowiedziałem się, że to samo robi się z olejami silnikowymi. Dokładnie chodzi o firmę Mobil. Ponoć w rafinerii w Trzebini oleje Mobil Delvac rozcieńcza się z wodą, i dużo firm, które rozworzą te oleje, nie chcą już ich brać. Porażka!

wallander

Post2015-02-06, 21:53      Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest... Odpowiedz z cytatem
Zgadza się, paliwo niestety jest obecnie coraz bardziej szemranej jakości. Ja na wszelki wypadek wolę zastosować zawsze uszlachetniacz. Zmniejsza ryzyko wszelkiego rodzaju awarii i nawet zużycie wychodzi mnie sporo mniejsze.

Szybkiszybszy skoda
octavia

Miasto: Warszawa

Post2015-03-19, 22:52      Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest... Odpowiedz z cytatem
Nawet BP się pogorszyło. No staniało, ale jakość jest gorsza

Forum samochodowe » Flota » Polskie paliwo coraz gorszej jakości, a najgorzej jest...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: