Forum samochodowe » Honda forum » problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy

Autor Wiadomość
type-r

Post2009-06-30, 20:23      problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy Odpowiedz z cytatem
witam mama nastepujący problem z moim accordem autko mam od roku i czuje ze samochód nie idzie tak jak powinien mama wrazenie jak by sie dusił a nieraz jest ok dosłownie jak bym z przyczepką jezdził załadowana. samochód mam po wymianie sprzegła silnik miałem wyciągniety rozrząd ustawiony zawory ustawione tak jak powinny byc, tłumiki wymienione swiece. jedziłem bez tłumika bo mysląłem ze katalizator cos zapchany jest albo tłumiki wszystko ok sonda sprawdzona podłozone inne na próbe i ciągle nic. filtry pompa paliwa sprawdzona cicnienia na tłokach posprawdzane ijest ok. a ja rozkładam rece bo nie wiem co sie dzieje. rozpedzam samochód na 1 biegu jest ok na 2 jeszcze wmiare ale czuc ze na ok 2000 obrotów jest przymuleni i tak jakby za chwile chciał odejsc i po 3500 obrotów nie ma mocy oboty ida silnik wje a samochod stoi w miejscu uwazam ze na 136 koni to jest cos nie tak i te zawachania obotów. po drugie jak z 1 biegu rozpedzam auto nieraz go tak przymuli ze az samochód sie wychamowuje i popuszcze gaz i jeszcze raz dodam to juz jest ok. próbowałem sie z identycznym accordem z tym silnikiem i było widac jak mnie zostawił w tyle tak ze porównanie jest. aha przepustnice równiez podmieniłem bo oboty mi uciekały ale wszystko oryginalne z serwisu pisałem juz na forach ludzie mówią o jakis czujnikach stukowych i czujnikach przepływu powietrza ale z tego co mi wiadomo ten model nie ma czujnika przepływu powietrza a czujnik stukowy nie wiem gdzie jest za kazdą mysl porade z góry wielkie dzieki

Reklamy
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-06-30, 22:46      problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy Odpowiedz z cytatem
no to masz kolego problem.... tyle moge ci powiedziec!!
sprawdz komputer.... daj go do jakiegos madrego goscia co sie tym zajmuje.... albo zawiez do jakiegos dobrego elektryka niech sprawdzi kompa i przejscia miedzy komputerem a urządzeniami... komp moze zle sterowac czasem wtrysku i iloscia paliwa i mocy nie bedzie i auto sie rozpedzac tez nie bedzie!!a moc sie bierze z ilosci spalonego paliwa a skoro jest muł i brak mu mocy to znaczy ze moze nie dostawac odpowiedniej dawki paliwa.. a moze masz odwrotnie załozony filtr paliwa.... moze jakis "jeleń"sie ponylił i załozył strzałka do tyłu a nie do przodu.... ma to znaczenie bo w filtrze jest zaworek zeby paliwo sie nie cofało... a jak bedzie zle załozony filtr to jezdzic bedzie ciscienie paliwa tez bedzie paliwo tez bedzie bo pompa przebije ale nie bedzie dostawał tyle to potrzebuje.... to jest moja rada... a komp cos "mówi"ze cos jest nie tak??!!

type-r

Post2009-07-01, 07:17      problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy Odpowiedz z cytatem
dzieki za porade i za zainteresowanie sie moim problemem teraz tylko komp mi został do sprawdzenia bo to autko juz wiecej zadnych skomplikowanych czujników podcisnien itp nie ma a jesli chodzi o filtr to sam go zakładałem i prawdzałem jeszcze raz czy jest ok ale kompa sprawdze bo to nie jazda wtryskiwacze myslałem ze leja ale tez mam sprawdzone i jest ok. dzieki za porade kazda podpowiedz porada sie przyda Very Happy

mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-07-01, 11:31      problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy Odpowiedz z cytatem
napisz jak sie czegos dowiesz w kwestii kompa.... i nie zapomnij sprawdzic przejsc miedzy kompem a reszta instalacji.... BO TO JEST W A Ż N E!!!!

type-r

Post2009-08-04, 20:34      problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy Odpowiedz z cytatem
no troche sie nie odzywałem ale potanowiłem kupic nową sonde i jest troche lepiej nie zapeszajac jest Żywszy tylko nie wiem czemu pokazuje mi na mierniku ze sonda pracuje prawidłowo a byłem na stacji na analizatorze to pokazuje na biegu jałowym 1.26 czyli wyskauje ponad norme a na obrotach jest ok. 1.03 a zastanawia mnie jedna rzecz jak zamknąłem mu dolot powietrza przy przepustnicy na chwilke to nie było kompletnie zadnej reakcji, tak samo jak mu sciągnełem wtyczke z cyrkkulatora spalin zadnej reakcji silnika na to. Teraz troszke pokulam się z ta sondą może komp się przestroił i teraz dojdzie do siebie. Bo sonda miała uszkodzony kabel i być może narobiła mi w kompie jublu . aha jeszze jedno napiszcie mi ile wam wasze accordy spalaja ale dokladnie ten model benzyna i gaz

Forum samochodowe » Honda forum » problem honda accord 99r 1.8 16v pomocy
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: