Witam wszystkich!
Mam Peugeota 306 1.9 XTDT (takie jest oznaczenie) i nie sprawuje się tak jak powinien. Postaram się pokolei wszystko opisać.
Około miesiąca pękł mi waż chłodniczy dolny. Wymieniłem na nowy i przez kilka dni było oki.Później (po tygodniu) pękła mi głowca

którą dałem do regeneracji. Po zregenerowaniu głowicy powymieniałem wszystkie możliwe uszczelki oraz pasek od alternatora bo był kiepski. Jeździłem kilka dni i poszła mi pompa od wspomagania. Dałem również do regeneracji i już mam założoną i wszystko działa. W trakcie tych remontów wymieniłem pasek rozrządu i rolki. Pojeździłem 2 dni i teraz zaświeca mi się czerwona kontrolka STOP oraz kontrolka przy temperaturze silnika(czerwona kropka). Nie wiem czy to ma coś ze sobą wspólnego. Wyczytałem o tej kontrolce STOP zaświecanie może być spowodowane brakiem płynu hamulcowego. Po sprawdzeniu okazało się ze jest mało. Dolałem płynu i wszystko było oki. Ale teraz znowu zapala sie ta kontrolka w tym samym duecie co przedtem. Po wyłączeniu silnika gasnie i potrafi sie zapalić po pewnym czasie jazdy (albo się nie zapali przez całą trase).
Szukałem już wszędzie informacji na ten temat i nic nie mogłem znaleść. A powiem że jest to dość uciążliwe i denerwujace po tylu naprawach. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na ten temat to prosze o pomoc. Z góry dzieki z pozdrawiam wszystkich.