Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » Problem z przepływomierzem ar145 1.4 ts 1999r
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem z przepływomierzem ar145 1.4 ts 1999r

Autor Wiadomość
Sergiusz

Post2009-07-01, 07:33      Problem z przepływomierzem ar145 1.4 ts 1999r Odpowiedz z cytatem
Witam!
Posiadam poważny problem z moją alfa...Na poczatku zaczela strasznie tracic obroty, na zimnym silniku wcale nie chciala jechac wiec zawiozlem ja na komputer i wykrylo blad przeplywomierza oraz lambdy . Auto stoi od dluzszego czasu, zakupilem 2 przeplywomierze (zamienniki) i niestety na pierwszym samochod chodzil przez okolo 1 tydzien, a na drugim (po wymianie lambdy niestety takze na zamiennik) auto nawet nie odpalilo. I teraz zastanawiam sie nad zakupem oryginalenego przeplywomierza ale wiele osob mi mowi ze to wcale nie musi byc to.1) Moze macie jakis pomysl co to moze byc? 2)Moze cos mi psuje te przeplywomierze, albo poprostu zamienniki z allegro nie wspolpracowaly z moja alfa?Ostatnio gdzies przeczytalem, ze jest mozliwosc na szrocie zakupic wkład do przplywomierza np. z jakiejs astry i ze jak ja wloze do mojego przeplywomierza to bedzie wspolpracowac.3) Jest to mozliwe?4) Jak tak to z jakich modeli aut moge zakupic ten wkład?5) Jaka bedzie jego cena?
Posiadam przeplywomierz o numerze 280-218-001

Reklamy
alfamarcel Alfa Romeo-Włochy
AR155 TS16V

Miasto: kielce

Post2009-09-09, 10:37      Problem z przepływomierzem ar145 1.4 ts 1999r Odpowiedz z cytatem
Cześ,
kumpel ma taką fure jak Ty i ma taki sam przepływomierz jak ja w AR155 ,z tego co wiem wkłady różnią sie budową w stosunku co do innych aut -lepiej kup orginał(używany)lepiej na tym wyjdziesz-mimo to to wiem napewno że jeżeli odepniesz przepływke auto przechodzi w stan automatycznych ustawień kompa i to nie powinno robić CI problemu najwyżej może więcej palić, a co do sondy -zepsuta też nie powoduje możliwości odpalenia silnika-może masz podobny problem jak i ja -ja już u siebie poderzewam pare możliwości-np;czujnik Halla(położenia wałka rozrządu;czujnik położenia wału; czujnik położenia przepustnicy lub mechanizm sterowania wariatorem-nie jest tego mało i problem jak to wszystko zdiagnozować

Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » Problem z przepływomierzem ar145 1.4 ts 1999r
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: