Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » Problem z selespeed 156 2.0 TS
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Problem z selespeed 156 2.0 TS

Autor Wiadomość
smr1972

Post2010-08-22, 13:19      Problem z selespeed 156 2.0 TS Odpowiedz z cytatem
Witam, może ktoś wie co mogą oznaczać takie objawy i co z tym mogę zrobić samodzielnie:
Kontrolka od skrzyni zapala się na pewien czas (kilka minut) zarówno na postoju jak i w czasie jazdy, potem na chwilę wraca do normy i sytuacja się powtarza, nie wyrzuca na "N" tylko nie pozwala zmienić biegu co przy zahamowaniu kończy się zgaśnięciem silnika. Stan oleju od układu ciśnienia jest w normie, zauważyłem że przy otwarciu drzwi nie słychać pompy. Podłączyłem pompę na "krótko" - słychać dziwne piszczenie (jak przy niektórych pompkach od spryskiwaczy) i z prawej strony silnika słychać ciągły trzeszczący dźwięk, nie potrafię tylko zlokalizować czy dochodzi on z góry czy gdzieś z głębi. Będę wdzięczny za podpowiedź, pozdrawiam.

Reklamy
andrzej67 Toyota
Auris

Post2010-09-08, 22:53      Problem z selespeed 156 2.0 TS Odpowiedz z cytatem
Ciężka sprawa, bo jeśli chodzi o Salespeeda nawet mechanicy Alfy mogą sobie nie poradzić... Może dałoby się zamontować zwykłą skrzynię.

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2010-09-09, 22:33      Problem z selespeed 156 2.0 TS Odpowiedz z cytatem
Skoro zapala się kontrolka czasem to komputer zanotował usterkę skrzyni. Należy zacząć od odczytania błędów bo w tej kwesti samemu ciężko coś powiedzieć może to być jakiś czujnik prędkości lub ciśnienia.

Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » Problem z selespeed 156 2.0 TS
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: