Witam od jakiegoś czasu mam pewne problemy ze swoją 206. podczas jazdy jak puszczę gaz całkowicie (chcąc zmienić bieg) to coś mi piszczy i szarpie. Sprawia takie wrażenie jakby dochodziły te odgłosy z lewej strony auta. Sprawdzałem zawieszenie i jest ok. Co może być przyczyną?? Kolejny problem to jadąc po nierównej drodze coś mi również piszczy ale dźwięk ten dochodzi gdzieś z tapicerki jest to trochę denerwujące. Na dodatek zauważyłem, że od kilku dni jak jadę to coś mi zaczyna charczeć tak jakby coś z silnika ale nie jestem pewien bo się na tym za bardzo nie znam.. jest to w momencie jak powoli dodaję gazu, jak wcisnę na maxa jest ok.. Bardzo proszę o pomoc, może uda mi się przy waszej pomocy rozwiązać te problemy..
Reklamy
mechanik arczan 84-24
Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )
jezdzij na pełnym bucie i omijaj dziury..... problem sam zniknie!!aaa i kup sobie automata to gazu nie bedziesz musiał puszczać i piszczec ci nic nie bedzie....
skay39
Peugeot
307 kombi silver 2.0 HDi - 110 KM
Miasto: 3M
2009-04-23, 11:37 problemy z 206 proszę o pomoc..
Bardzo konstruktywne uwagi kolegi
Proponuje sprawdzić tulej egumowo-metlowe na wachaczach zazwyczaj ich nie sprawdzają a objawy mogą być podobne. Jeżeli chodzi o tapicerkę nie pomogę ale zapewne obserwowanie i sprawdzanie moze zdjagnozowac miejsce pisków. Kolejną rzeczą pewnie są elementy zawieszenia silnika i przy delikatnym ruszaniu powoli ocierają sie o siebie wydając nieprzyjemny dzwięk a przy szybkim ruszaniu inaczej ulożony silnik nie ma szans aby sie to powturzyło
Pozdrawiam
Tomek