2013-01-08, 20:05 Prosze o pomoc !! Toyota Corolla Verso.
W czasie wymiany alternatora wystapilo zwarcie ( kabla z alternatora do masy ). Przypuszczam ze jest to bezpiecznik glowny ( niebieski , duzy , w skrzynce pod szyba przednia). Mam jednak problem go wyciagnac i sprawdzic . Czy jest moze jakis " Trik "przy wyciaganiu i czy na pewno jest to to. Prosze o porady i z gory dziekuje.
Reklamy
Hq-Aero-Dynamic_pl
2013-04-02, 11:24 Prosze o pomoc !! Toyota Corolla Verso.
Bez schematu czy też nawet podania wersji silnikowej ciężko będzie doradzić,z doświadczenia jednak wiem,że lepiej podjechać do dobrego warsztatu,elektryka samochodowego i nie próbować na własną rękę,można wtedy uszkodzić kilka dodatkowych elementów.
anna_d
Nissan
Primera
2013-04-15, 16:30 Prosze o pomoc !! Toyota Corolla Verso.
Tak Najlepiej podjechać do profesjonalisty. Podłączy do komputera i zaraz wyjdą błędy. Dochodząc samemu można jeszcze bardziej pogorszyć sytuację. A to się wiąże z kosztami - jak zawsze.
FHKrystyna-Import_pl
2013-05-09, 13:32 Prosze o pomoc !! Toyota Corolla Verso.
Zgadzam się z powyzszymi wypowiedziami,najlepiej bedzie podjechac do fachowca,inaczej nikt tutaj nie pomoże. To jedyne sensowne rozwiązanie. Daj znać co ostatecznie postanowiłeś,jak zakończyła się cała sprawa.
ryszard pawlik
JAPAN
toyota corolla verso
2013-05-30, 09:03 Prosze o pomoc !! Toyota Corolla Verso.
Kazicek napisał:
W czasie wymiany alternatora wystapilo zwarcie ( kabla z alternatora do masy ). Przypuszczam ze jest to bezpiecznik glowny ( niebieski , duzy , w skrzynce pod szyba przednia). Mam jednak problem go wyciagnac i sprawdzic . Czy jest moze jakis " Trik "przy wyciaganiu i czy na pewno jest to to. Prosze o porady i z gory dziekuje.
Cześć -może to nie tu patrzysz -bezpieczniki są też z lewej strony kierownicy, taki mały otwierany schowek - trzeba go wyjąć . Tam też wewnątrz są bezpieczniki.Ale pod szybą faktycznie są i są takie białe szczypczyki plastikowe do wyciągania bezpieczników .Jest tam też kilka bezpieczników zapasowych
ryszard pawlik
JAPAN
toyota corolla verso
2013-05-30, 09:05 Prosze o pomoc !! Toyota Corolla Verso.
[quote="Kazicek"]W czasie wymiany alternatora wystapilo zwarcie ( kabla z alternatora do masy ). Przypuszczam ze jest to bezpiecznik glowny ( niebieski , duzy , w skrzynce pod szyba przednia). Mam jednak problem go wyciagnac i sprawdzic . Czy jest moze jakis " Trik "przy wyciaganiu i czy na pewno jest to to. Prosze o porady i z gory dziekuje.[/quote
Aha -pod każdą pokrywą bezpieczników na plastikach- są one opisana który za co odpowiada!