Forum samochodowe » Hydepark » Pytanie do małej gastronomii
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Pytanie do małej gastronomii

Autor Wiadomość
Ziggy


Dołączył: 25 Mar 2014
Posty: 61

Post2024-07-30, 09:41      Pytanie do małej gastronomii Odpowiedz z cytatem
Witam, mam takie pytanie dla tych co robią zapiekanki u siebie w lokalach.
Czy wypiekcie je w piecu do pizzy? Jakie macie metody żeby móc wypiekać w 350 stopniach? Używacie folii aluminiowej żeby nie spaliły się bagietki?
 
Reklamy
saturn


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 64

Post2024-07-30, 12:13      Pytanie do małej gastronomii Odpowiedz z cytatem
Od kilku lat stosuje blachy perforowane i wygięte pod zapiekanki. Pieczemy je często z pizza ale trzeba obracać je jednokrotnie wtedy wychodzą gorące i chrupiące. Dobrym pomysłem tez jest delikatnie spryskiwać wodą ranty zapiekanki przed włożeniem (żeby nie były spalone i suche) ale to zależy oczywiście od pieczywa
https://krakowskimakaroniarz.com/akcesoria-i-przybory-kuchenne/piekarnik-wolnostojacy-niewielkie-urzadzenie-wielkie-mozliwosci/

Na tej stronie znajdziesz też kilka porad jak wybrać odpowiedni piekarnik wolnostojący do lokalu, poczytaj sobie.
 
Marcelska


Dołączył: 24 Cze 2024
Posty: 3

Post2024-09-04, 12:15      Pytanie do małej gastronomii Odpowiedz z cytatem
Zawsze trzeba stawiać na wysoką jakość podawanych dań dlatego trzeba spełnić kilka warunków. Po pierwsze to wybierać zdrowe składniki, takie jak warzywa czy owoce lokalne. To z pewnością będzie miało pozytywny wpływ na odczucia smakowe naszych klientów. Inspiracji można szukać wszędzie, chociaż najlepszym miejscem jest internet. Wszystko za sprawą takich serwisów jak - https://uwielbiam.pl/przepis/komosa-ryzowa-z-warzywami gdzie znajdziemy mnóstwo genialnych przepisów jakie można wykorzystać nawet w małej gastronomii.
 
Forum samochodowe » Hydepark » Pytanie do małej gastronomii
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: