Forum samochodowe » Car Audio » Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra

Autor Wiadomość
janosikowy Ford
Mondeo- Kombi

Post2007-01-28, 17:01      Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra Odpowiedz z cytatem
Witam, posiadam radio Alpine CDA 9831, podłączone jest do wzmacniacza JBL GTO 4000 ( przednie i tylnie głośniki) tube mam podłączoną do innego wzmacniacza, moje pytanie jest takie jak myślicie czy to radyjko lepiej będzie grało na swojej końcówce czy przez ten wzmacniacz (chodzi mi o jakość a nie głośność).Nie mam jak tego sprawdzić, chodzi o instajacje.Cena radia jest dużo większa niż tego wzmacniacza i przez to może lepiej grac samo.Czekam na odpowiedzi.

Reklamy
Rysiek

Post2007-01-28, 17:59      Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra Odpowiedz z cytatem
jesli chodzi o parametry dzwieku to faktycznie to radyjko wyglada, ze moze mic lepsze parametry jesli chodzi o sama jakosc niz przez ten wzmacniacz.. czemu nie masz mozliwosci testu? tak by bylo najpewniej samemu sprawdzic..

lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-01-28, 18:27      Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra Odpowiedz z cytatem
Przyzwoity wzmacniacz zawsze poprawia jakosc (i glosnosc) dzwieku. Po pierwsze dlatego, ze zabudowane w nim elementy - m.in. koncowki mocy, kondensatory, itd. nie musza spelniac ostrych norm jezeli chodzi o gabaryty i temperatury pracy. Pamietaj, ze w radiu rozmwiarow 1 DIN musi sie zmiescic naped, tuner i wzmacniacz.
Wyzsza wydajnosc pradowa zewnetrznego wzmacniacza na 99% lepiej wysteruje glosniki niz to co jest w radiu.

janosikowy Ford
Mondeo- Kombi

Post2007-01-28, 19:10      Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra Odpowiedz z cytatem
Przewody od głośników idą do wzmacniacza i przez to nie mam jak sprawdzić. Sad

Forum samochodowe » Car Audio » Radio Alpine CDA-9831 R- kiedy lepiej zagra
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: