WItam wszystkich. W piatek zostalem posiadaczem tego autka i napotkalem sie na jeden problem ogolnie radio nie przyjmuje mi plyt i wydaje mi sie ze juz tam jakies są ale tez nie chce je wyrzucic mimo ze wciskam na przycisk wysuniencia plyty to w radiu nic sie nie dzieje jakby w ogole nie dzialalo. A propo jak moge zdemontowac to radio?? Trzeba jakies specjalne klucze czy nalezy rozebrac jakies czesci deski rozdzielczej?? Z gory dziekuje i czekam na odpowiedz.
Reklamy
michalt
2008-06-17, 12:38 Radio w Lexusie IS 200
firmowe radio w tym modelu to problem niemal wszystkich ludzi ktorzy go uzywaja. nie chce cie zniechecac, ale stawiam na uszkodzenie mechanizmu zmieniarki, czyli sprawa (niemal) nienaprawialna domowym sposobem.
aby wykrecic radio musisz:
- zdjac polke ktora jest pod szyba (nad sterowaniem temp etc), ktora jest tylko na zatrzaskach
- zdjac w podobny sposob panel ze sterowaniem podgrzewaniem siedzen, trakcja.
- odkrecic 4 sruby (klucz 10) ktore sie ukarza twoim oczom po wykonaniu powyzszych czynnosci.
Rebel
2008-06-17, 14:15 Radio w Lexusie IS 200
Aha Ok wielkie dzieki bnapewno sproboje:) Bede musial kupic pulke na zwykle radio bo widzialem takie na allegro i cieszyc sie mp3:) Jeszcze raz dzieki:) Pozdro..
Wlasnie probowalem to wymontowac ale zapomnialem dodac ze mam nawigacje i tam jest taka zaslepka z dwoma srubkami odkrecilem je ale nic nie moglem dalej sciagnac. Ciagnolem dosc mocno ale nic nie chcialem na hama bo balem sie ze cos wyrce albo polamie.:/
kolbus22
2008-08-03, 10:57 Radio w Lexusie IS 200
Musisz najpierw otworzyc ekran i pociagnac ja do siebie, mozesz nawet dosc mocno, zaczepy sa dosc trwale. Jesli chcesz zmienic radio bedziesz mial problem z przewodami, jest ciezko kupic do modelu z navigacja i ze wzmaczniem, trzeba troche poprzerabiac