Forum samochodowe » Prawo » Rejestracja samochodu - pytanie
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Rejestracja samochodu - pytanie

Autor Wiadomość
Darek94

Post2014-08-10, 17:06      Rejestracja samochodu - pytanie Odpowiedz z cytatem
Witajcie. Za kilka dni będę kupował nowy samochód, jednak mam pewien problem i może Wy wiecie co można na to poradzić. Otóż będę kupował auto, jednak na umowie będzie musiała widnieć inna osoba, ponieważ to ona bierze kredyt, a gdy przyniosę umowę kupna/sprzedaży, to zostanie obniżone oprocentowanie kredytu o 3%. I teraz pytanie - czy będę mógł zarejestrować samochód na siebie, jeżeli na umowie będą widnieć inne dane osobowe? Pewnie nie... ale może ktoś wie więcej na ten temat, bo ja nie wiem nic. Jeżeli nie ma takiej możliwości, to może znacie sposób na to, aby to obejść? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.

Reklamy
Asik

Post2014-08-13, 08:49      Rejestracja samochodu - pytanie Odpowiedz z cytatem
Możesz byc współwłaścicielem samochodu. Inaczej nie widze opcji zeby zarejestrować.

LevelUP VW
Golf IV

Post2014-08-13, 14:09      Rejestracja samochodu - pytanie Odpowiedz z cytatem
Jeśli zarejestrujesz na nią to później możesz przerejestrować urzędy chętnie wezmą kolejny raz kasę za przerejestrowanie

Darek94

Post2014-08-14, 17:05      Rejestracja samochodu - pytanie Odpowiedz z cytatem
Asik napisał:
Możesz byc współwłaścicielem samochodu. Inaczej nie widze opcji zeby zarejestrować.

Też o tym myślałem i tak muszę zrobić. Dzięki za pomysł Wink

LevelUP napisał:
Jeśli zarejestrujesz na nią to później możesz przerejestrować urzędy chętnie wezmą kolejny raz kasę za przerejestrowanie

No tak, na pewno chętnie wezmą pieniążki, w to nie wątpię. Może tak zrobię w przyszłości. W każdym razie również dziękuję Smile

Forum samochodowe » Prawo » Rejestracja samochodu - pytanie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: