Ta strona wykorzystuje "pliki cookie" zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatnościNie pokazuj
2010-11-12, 14:08 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Witam.
Słyszał ktoś z was o możliwości wynajęcia auta zastępczego bezgotówkowo?
Ostatnio przytrafiła mi się kolizja nie z mojej winy i znalazłem w internecie informacje że przysługuje mi auto zastępcze.
Korzystał ktoś z was z takiej możliwości?
spam nieudany, link wyciety, admin
Reklamy
karlone
Crown Victoria
2010-11-13, 10:44 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
z oc sprawcy? Pierwsze słyszę. Proponowano mi jedynie samochód zastępczy z mojej własnej polisy. Raczej wątpię, żeby nasze firmy ubezpieczeniowe były aż tak dobre.
Tanie-Ubezpieczenie
2010-12-21, 14:22 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Ja również nie słyszałem o takich praktykach,możesz podac więcej szczegółów na ten temat?
sosen
2011-04-22, 09:43 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Są tylko trzeba wiedzieć jak z nimi rozmawiać. No a normalny przeciętny człowiek nie jest niestety w stanie.... :/ Więc raczej z góry jest skazany na porażkę, bo jak weźmie auto za własne pieniądze to albo w ogóle zwrotu nie dostanie albo jakąś część.... ALE... na szczęście są firmy, które dają samochód bezgotówkowo a potem same (I NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ) domagają zwrotu od towarzystwa. Sporo takich firm, ale dużo daje klientom graty byle na nich zarobić. Osobiście polecam korporacje międzynarodowe np. SIXT dają samochody nowe i odpowiedniej klasy. I egzekucja kasy od towarzystw leży po ich stroni - klient ma auto za darmo.
autozastepcze
2011-09-02, 19:46 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Są takie firmy!, które oferują bezpłatnie auto zastępcze finansowane z polisy oc sprawcy.
Nawet nie musisz wykładać kasy na auto zastępcze.
Samochód zastępczy z oc sprawcy poszkodowanemu w wypadku czy kolizji podstawiają już nawet na samo miejsce wypadku! Całość kosztów rozliczana jest bezgotówkowo pomiędzy firmą (wypożyczalnią) a ubezpieczycielem.
link wycięty, admin
Magda26
Mercedes
W208 CLK320
2011-10-27, 09:58 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Jak najbardziej można otrzymać samochód zastępczy z OC sprawcy. Sama miałam taki przypadek. Kolizja nie z mojej winy, naprawa w formie bezgotówkowej i samochód zastępczy, również pokryty z OC sprawcy. Sprawca kolizji miał polisę w PZU
link wyciety, admin
robi79
Renault
Megane Coupe 2,0 IDE 146 KM
Miasto: Kraków
2011-10-31, 08:50 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Czy jakiś moderator może się bliżej zainteresować użytkownikiem Magda26 ?
Dołączyła 03 Lip 2011, 5/8 postów z reklamą jakiegoś zakładu blacharskiego. Rozumiem, że można się cieszyć że ci dobrze wózek zrobili, ale to już ewidentne spamowanie.
dejwid
2012-07-31, 11:58 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
Wątek troszkę stary ale rozporządzenie Sądu Najwyższego całkiem na czasie - każdemu należy się samochód zastępczy z OC sprawcy wypadku. Dziś to juz nic nadzwyczajnego choc mądry Polak po szkodzie, mnie uświadomił dopiero prawnik z mobile-cash kraków który zajmował się likwidacją szkody, bo sam juz miałem bilet miesięczny na pociąg kupować
Dbajoauto
2012-09-19, 13:20 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
No tak,ale czy nie jest to przypadek tylko i wyłącznie wtedy kiedy sprawca ma również wykupiony pakiet Ac? Bo z tego co wiem wcześniej właśnie tak było.
krzychu87
2014-03-26, 16:47 Samochód zastępczy z OC sprawcy?
W razie szkody z OC najczęściej wynajmujesz auto zastępcze we własnym zakresie, a potem przedstawiasz ubezpieczycielowi faktury.
Towarzystwo ma obowiązek rozpatrzyć każde roszczenie z polisy OC, pod warunkiem, że jest uzasadnione oraz stanowi normalne następstwo szkody.
W zakresie zastępczego najlepiej od razu uzgodnić, jaki okres towarzystwo uzna za zasadny - zależy to od technologicznego czasu naprawy i doliczonych dni na wstawienie auta do warsztatu, oczekiwania na części etc.