Forum samochodowe » Audi forum » Sensor poduszki powietrznej w A4 b5
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Sensor poduszki powietrznej w A4 b5

Idź do strony Poprzedni  1, 2
Autor Wiadomość
mechanik arczan 84-24 Mercedes
Bmw 730 i Mercedes L609D Nissan Maxima 3.0 V6, Passat B5 2.8V6 SYNCRO ( NIE 4Motion )

Miasto: Bielsko-Biala

Post2009-03-22, 18:38      Sensor poduszki powietrznej w A4 b5 Odpowiedz z cytatem
dziekuje za uznanie i potwierdzenie mojej tezy!!polecam sie !!
i tak na marginesie i dla wszystkich!!NIE naprawia sie sensorów układu AIR-BAG badz tez jakichkolwiek innych układów badz czujników poniewaz jest to układ odpowiedzialny za NASZE bezpieczenstwo!!wiec czy oszczedzanie jest warte naszego zdrowia badz tez zycia.... ??????!!
wiem ze sa warsztaty które sie zajmują "regeneracja"tych układów ale nie powinno sie tego robic!!ciesze sie ze nie zdecydowałes sie na "naprawe"uszkodzonego sensora!!

Reklamy
lewd

Post2009-08-16, 21:13      Sensor poduszki powietrznej w A4 b5 Odpowiedz z cytatem
rysiek 53 napisał:
informuję dyskutantów w mojej sprawie że kupiłem już sensor używany , po zamontowaniu i wykasowaniu błędów wszystko działa. Okazuje się że tylko niektóre no wsze modele samochodów mają wgrane w sensorach indywidualne numery i programy.Teraz jestem przekonany że poprzedni sensor miał w sobie jakąś userkę mechaniczną którą nie powinno się naprawiać.Dziękuję mechanikowi arczanowi za porady , może kiedyś skorzystam z Twoich usług.

Witam, a czy sensor który Pan kupił miał numer zgodny z poprzednim?
Jak to jest? Czy Sensor, poduszka kierowcy i pasażera oraz pasy bezp. muszą być jakieś specyficzne (numery zgodne z ... właśnie, z jakiemi numerami?) czy wystarczy model i rocznik auta?
pozdrawiam.

rysiek 53

Post2010-01-15, 19:35      Sensor poduszki powietrznej w A4 b5 Odpowiedz z cytatem
przepraszam za tak póżną odpowiedż,sensor który wymieniłem,musiał mieć takie same oznaczenie, w moim przypadku było to 8DO,każda część w swoim początkowym oznaczeniu,ma oznaczenie typu

Forum samochodowe » Audi forum » Sensor poduszki powietrznej w A4 b5 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: