Forum samochodowe » Prawo » skradziona tablica rejestracyjna
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

skradziona tablica rejestracyjna

Autor Wiadomość
wafel Honda Accord
1.8 iS 1999r.

Post2008-12-13, 10:43      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
witam,
ide dzis do samochodu, ktory wieczorem parkowalem, patrze i nie mam przedniej blachy (a wieczorem na bank byla). widocznie ktos sie nia zaopiekowal a pytanie moje jest takie

gdzie to zglosic? tylko do urzedu komunikacji czy na policje tez powinienem? i czy za duplikat tablicy place jak za komplet nowych?

Reklamy
losice666

Post2008-12-13, 13:19      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
na policję też, bo ktoś będzie tankował na twoje konto za darmo, a tak jesteś czysty. Za duplikat jest jakaś dopłata, ale mniejsza niż za komplet

ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2008-12-13, 16:05      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
Raczej nie płacisz za duplikat tyle samo co za nowe, tym bardziej jak piszesz, że tylko jedną Ci buchnęli...

wafel Honda Accord
1.8 iS 1999r.

Post2008-12-13, 17:01      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
sprawa zakonczyla sie w miare pomyslnie, bo na komisariacie rejonowym mieli moja blache Very Happy lezala pare ulic od mojego domu.. ale sk**** na chama wyrwal razem z podkladka ktora pekla przy mocowaniach srub. na szczescie w domu mialem zapasowa podkladke i juz jest ok.

a juz tak czysto teoretycznie: na blachach nad PL-ką mam flage Polski (na nowszych jest unijna) - w takim przypadku dorobiliby mi duplikat z flaga Polski czy musialbym (wtedy juz pewnie) kupic unijne?

Adeq

Post2018-07-31, 12:51      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
Jeśli ktoś ma problem ze zgubionymi blachami, to polecam artykuł, na który się natknąłem ostatnio, macie linka https://blog.mauto24.pl/zgubilem-tablice-rejestracyjne-co-moge-zrobic/

letotr

Miasto: Konin

Post2018-08-29, 12:30      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
Jak się zauważy, że brakuje blachy, trzeba od razu kierować się na komisariat i to zgłosić, bo inaczej można mieć wiele nieprzyjemności.
A wyrobienie duplikatu (inaczej wtórnika) to nie jest specjalnie problem. Składasz wniosek, jakieś dokumenty, dajesz opłatę i potem tylko czekać, aż przyjdzie i będzie można odebrać.

Negocjato_pl

Post2018-10-05, 10:19      skradziona tablica rejestracyjna Odpowiedz z cytatem
W tym przypadku jedynym dobrym wyjściem jest jak najszybsze zgłoszenie się na policję, żeby zarejestrowali tą kradzież zanim ktoś nas wrobi w coś.

Forum samochodowe » Prawo » skradziona tablica rejestracyjna
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: