Forum samochodowe » Mitsubishi forum » Skrzynia biegów manualna do Mitshubishi Pajero 2,8TD z 1998r
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Skrzynia biegów manualna do Mitshubishi Pajero 2,8TD z 1998r

Autor Wiadomość
Szym3q

Post2007-11-04, 21:53      Skrzynia biegów manualna do Mitshubishi Pajero 2,8TD z 1998r Odpowiedz z cytatem
Witam
Mam problem z usunięciem nie przyjemnego "jęczenia" na wszystkich biegach oprócz "4" .
Największym problemem jest to, że po rozebraniu skrzyni biegów brak jest jakichkolwiek śladów zużycia (200tyś.km.przebiegu) . Wiem z doświadczenia, że w poprzednim modelu produkowanym do 91r. zdarzały się identyczne dolegliwości. Wpadłem na genialny pomysł żeby mój zaufany mechanik nie szukał po omacku tylko wymienił wszystkie łożyska w skrzyni. Niestety po wizycie w autoryzowanym serwisie o mało nie dostałem zawału serca! Koszt zakupu wszystkich łożysk sięga bagatela kwoty kilku tysięcy złotych! Część łożysk można z tego co się dowiedziałem dostać jako zamienniki renomowanych japońskich producentów, ale niestety do skrzyni potrzebne jest kilka sztuk łożysk tzw. igiełkowych i tu zaczyna się problem ze znalezieniem zamienników w realnej cenie. Kupno drugiej używanej skrzyni też nie gwarantuje rozwiązania problemu na dłuższy czas bo problem może wrócić za jakiś czas jak bumerang lub zły sen.!Jeżeli ktoś z państwa zetknął się z w/w problemem i zna konkretny słaby punkt w tej skrzyni bardzo proszę o e-maila(szymeq92@o2.pl) lub sms, kontakt tel.kom.506790025 Dariusz.P.S. Będę wdzięczny też za namiary na specjalistyczne firmy zajmujące się sprzedażą "trudnych" łożysk.Za pomoc z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam wszystkich użytkowników samochodów terenowych marki Mitshubishi Pajero.

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-11-04, 23:31      Skrzynia biegów manualna do Mitshubishi Pajero 2,8TD z 1998r Odpowiedz z cytatem
Nie znam sie konkretnie na Pajero. Ale takie jeczenie dosc czesto pojawia sie w tylnych mostach i wynika z niewlasciwego zazebienia, a nie zuzycia lozysk.

Forum samochodowe » Mitsubishi forum » Skrzynia biegów manualna do Mitshubishi Pajero 2,8TD z 1998r
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: