Forum samochodowe » Peugeot forum » Spalanie PEUGEOT 406 r1997 - nierówna praca silnika
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Spalanie PEUGEOT 406 r1997 - nierówna praca silnika

Autor Wiadomość
Alexx1985

Post2009-03-14, 12:48      Spalanie PEUGEOT 406 r1997 - nierówna praca silnika Odpowiedz z cytatem
Witam serdecznie. Niedawno kupiłem Peugeota 406 rocznik 1997 w benzynie! Pod koniec zeszłego roku była w nim zamontowana instalacja gazowa. Nie wiem czy problem, który zaraz opisze pojawił się od tego czasu czy występował juz wcześniej. Chodzi o to, że samochód podczas gdy jest na neutralnym biegu(luzie) gubi obroty... Silnik się jakby dusił. Wymieniłem niedawno świece i przewody, bo słyszałem, że gdy jest instalacja gazowa trzeba na to zwrócić uwage szczególną. Nic nie pomogło... Gdy samochód pracuje na gazie to silnik dusi sie jeszcze bardziej... Do tego stopnia ze spada czasami napiecie i swiatła na ułamki sekund przygasają nieznacznie. A na gazie czasami w ogole gaśnie jeśli w odpowiednim momencie nie dodam gazu i nie zwieksze obrotów. Do tego w spalinach jest bardzo wysoki poziom Co2 i samochód przez to ledwo przeszedl badania techniczne. No i domyslam sie ze powyzsze mankamenty powoduja moje duze spalanie paliwa. Moj silniczek 1,6 pali conajmniej 10 litrow na 100 km a o gaz to lepiej nie pytac... Co moge wyregulowac/wymienic? Jakie to mniej wiecej koszty? Proszę o radę.

Reklamy
Forum samochodowe » Peugeot forum » Spalanie PEUGEOT 406 r1997 - nierówna praca silnika
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: