Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme?
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme?

Idź do strony 1, 2  Następny
Autor Wiadomość
pasquali

Post2008-10-01, 13:36      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Firmat transportowa "Sotby". Czy ktos kiedys zetknal sie z ta firma. Mam co do niej pewne obawy i chcialbym uslyszec wasze opinie na jej temat.

Reklamy
karlone
Crown Victoria

Post2008-10-02, 08:07      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
jęsli masz obawy to znajdż sobie inną, jest ich sporo. generalnie wszystkie firmy są takie same. zamawiają kontener, ładują samochody i podają nr trackingowy od przewoźnika. jest też kilka dorżdzych opcji z kontenerem samochodowym (ponoć bezpieczniejszym) napisz, skąd ma być transport to wtedy można coś więcej poradzić

pasquali

Post2008-10-02, 11:01      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Problem w tym, ze firma zdawala sie byc dobra. Wyslalem nia samochody, i teraz mam co do niej obawy, bo kontenery sa juz podobno w Bremen, a nie ma jeszcze od nich Titli.

vette Mercedes
SL500 r129

Post2008-10-02, 11:52      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Akurat Sotby to duza i znana firma.
Dokumenty nigdy nie ida razem z kontenerem tylko sa wysylane kurierem wiec nie martw sie.
Poza tym chyba masz namiary na agenta w porcie ktory sie zajmuje twoja przesylka wiec powinien Ci wyjasnic wszystkie sprawy. Fakt ze sa zazwyczaj zajeci Smile

pasquali

Post2008-10-02, 17:31      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Zajeci? To malo powiedziane. Dzwonia nadawcy z USA i oni ich tylko zwadza ze title beda na nastepny dzien. Widze auto u nich na stronie, jako na sprzedaz,list przewozowy nie jest na odbiorcow aut (zalozmy Jana Kowalskiego) tylko na jakas firme Cross Trans Service GMBH. Ja dzwonie z Polski i kaza mi tylko czekac. Troche sie boje tlumacza sie (SOTBY), ze nie dostali jeszcze titli z customs, a customs mowi ze u nich titli nigdy nie bylo... Nie wiem co mam robic, bo kazdy nastepny dzien w Bremen to kupa kasy.

karlone
Crown Victoria

Post2008-10-02, 22:36      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
aaa... czyli już wysłałeś? no to w zasadzie pozamiatane, nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość. Generalnie chyba każdy to przeżywa tak samo. Zupełnie nie rozumiem dlaczego wysłałeś auta do Niemiec. Ja wysłałem do Gdyni i wszytko poszło prawie gładko. Miałem jedynie zjeby z zabezpieczeniem celnym, bo nie chcieli mi auta wydać. Tak jak widzisz takie akcje to norma, szczególnie gdy wszystkim zajmujesz się sam i to po raz pierwszy. To z tym listem przewozowym, to mój też był na agencję celną, a ta dopiero dzień przed przybyciem statku zadzwoniła do mnie że mam sobie zagospodarować czas na formalności Wink auto ze stanów wymaga wielu poświęceń nie wspomnę ile osób było przy tym zaangażowanych, trzeba mieć w sobie sporo spokoju. Szkoda że nie pytałeś wcześniej. moja rada: kup pół litra i się odpręż Wink

pasquali

Post2008-10-03, 20:21      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Tylko problem w tym, ze titli nadal nie mam:/ Auta juz czekaja w Bremen, a od jutra za kadzy dzien postoju w kontenerze bule 450E za dzien! Pol litra to chyba za malo:(

Presley

Miasto: Gdańsk

Post2008-10-03, 20:33      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
450E ?? nie za duzo, wydaje mi sie ze 30E za dzien ?
znalazłem kiedys taki opis (sam mialem ten problem) i w nim cos bylo o opłatach, ale moge sie mylic sam przejrzyj... [załącznik] - jakies warunki obsługi w Bramerhaven, choc nie jestem przekonany czy to dokładnie tego miejsca dotyczy i czy jeszcze aktualne

inna sprawa ze mimo mojej niemoznosci odbioru pojazdu w dniu rozładunku, sami rozładowali i odstawili na parking
Preisliste_MSC_Gate_EN_20060822.pdf
 Opis:  
Pobierz
 Nazwa:  Preisliste_MSC_Gate_EN_20060822.pdf
 Rozmiar:  118.55 KB
 Pobrano:  2274 raz(y)

pasquali

Post2008-10-03, 21:22      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Dzieki za ten zalacznik, ale mimo mojej znajomosci angielskiego tyle kwot wymienionych i za co, troche miesza mi w glowie i tak naprawde nie wiem ile sie placi za postoj auta nieodprawionego w kontenerze. Moze mi ktos podpowie? Bo ktos z moich znajomych dzwonil i mu powiedzieli ze 450. Mozecie to potwierdzic?

Presley

Miasto: Gdańsk

Post2008-10-03, 21:40      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
ja odnosiłem się do p.7.1 na stronie 7 "Storage of container" i miałem na myśli 40' box full (załadowany stojący w porcie),

niestety jak juz pisałem, z mojej strony nie zaprzeczę, ani nie potwierdzę kwoty 450 jurków za dzień, ale uważam że to dużo za dużo

ALUSTAR

Post2008-10-17, 08:06      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Witam chce ostrzec przed firma Lesniewski Shipping
Zamowilismy transport pod dom do polski.
Kompletna porazka, w firmie pracuja osoby niewiedzace nic co sie dzieje z kontenerami, nie odbieraja telefonow, albo sa w szkole i nie moga rozmawiac.
samochod stoi juz 30 dni w Bremen i nie maja transportu do polski. Wiec swiadczy to o braku organizacji. Nie znaja jezyka aby pomoc w niemczech. Porazka - Jestesmy cierpliwi ale to juz przesada. wszystkie dok sa ok tylko oni raczkuja czy co ale niemoga nic zalatwic. Unikajcie ich jak ognia - nawet jak by transport byl za darmo.Lesniewski Shipping to Pomylka i dno.
http://lesniewski.com/kontakt.html

bartek007

Post2008-11-07, 21:41      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
ciekawe.........

Łukasz eM

Post2015-07-28, 07:50      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
A ja chciałbym pochwalić firmę Lesniewski Shipping. Różnie się o nich mówi ale moje rzeczy wożą już od 4 lat i jest co raz to lepiej. Są napewno najtańsi, szybcy w tym co robią i mają naprawdę miłą obsługę. Jeszcze ani razu mnie nie zawiedli i licze na dalszą współpracę. Po za tym ich fachowość liczy już 20 lat więc mają pojecie.

Avde_pl

Post2015-07-28, 08:56      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Nie znam żadnej z tych firm wiec ciężko mi się wypowiedzieć co do jakości i solidności ich usług. Generalnie jestem przeciwnikiem sprowadzają aut z USA bo też nie widzę powodu dla którego mielibyśmy to robić. Wersje amerykańskie mają problem z dostępnością części,pamiętajmy o tym.

zimny

Post2016-08-03, 08:54      Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Odpowiedz z cytatem
Łukasz eM napisał:
A ja chciałbym pochwalić firmę Lesniewski Shipping. Różnie się o nich mówi ale moje rzeczy wożą już od 4 lat i jest co raz to lepiej. Są napewno najtańsi, szybcy w tym co robią i mają naprawdę miłą obsługę. Jeszcze ani razu mnie nie zawiedli i licze na dalszą współpracę. Po za tym ich fachowość liczy już 20 lat więc mają pojecie.

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Sprowadzanie aut z USA. Czy znacie taka firme? Idź do strony 1, 2  Następny
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: