Forum samochodowe » RC czyli zdalnie sterowane » teksty ze strony głownej RC
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

teksty ze strony głownej RC

Autor Wiadomość
Xylo

Post2011-05-25, 10:00      teksty ze strony głownej RC Odpowiedz z cytatem
Prosbe mam do Pana Marka zeby zaczął pisac szczerze te teksty o modelach bo na razie wyglada to tak jakby przepisywal hasła reklamowe z pudełek po nich. Pan wybaczy ale część prezentowanych tu modeli na pewno ma wady a niektóre z nich to wyjątkowe badziewie modelarskie (np. helikoptery E-Sky). Póki będzie to ślepe zachwalanie każdego modelu i pisanie, ze mimo ceny warto go kupic to nie bedzie warto tego czytać. Prosimy o rzetelne oceny, pisanie tez o wadach i konkretach. Doskonale wiem, ze wielu z tych "super modeli" nie wziął by Pan nawet do ręki, Panie Marku Wink

Reklamy
Marek Kusiakiewicz

Post2011-05-25, 22:48      teksty ze strony głownej RC Odpowiedz z cytatem
Opisy modeli oparte są o ich recenzję zamieszczaną na różnych - niekoniecznie polskich - portalach modelarskich. Siłą rzeczy, zdany jestem na ocenę innych i o ile o modelach samochodów widząc ich konstrukcję, silnik, sposób uruchamiania czy wykonanie poszczególnych podzespołów mogę powiedzieć dużo (nawet jak ktoś wychwala model pod niebiosa) o tyle o modelach samolotów swoje wypowiedzi bazuję na opiniach innych modelarzy.

Co do wad - ma je każdy model. Dla mnie np. odpalanie silnika w modelu samochodu tzw. szarpanką to wada bo preferuje roto-start lub rozrusznik stacjonarny. Dla innych będzie to zaleta.

Powiedzmy sobie szczerze, każdy model warto teraz kupić nawet ze względu na jego wyposażenie. Zwłaszcza jak przy obecnym kursie dolara model jest ściągany np. z USA.

Z helikopterami E-SKY jest tak, że są E-SKY oryginały i są E-SKY podróbki. Sam mam w domu typowa podróbkę chociaż w pięknym pudelku z nazwą E-SKY - konkretnie Honey-Bee CP2. Ale i to - jak na podróbę - model sprawował się świetnie do czasu kiedy moje małe doświadczenie spowodowało katastrofę.

Zamieszczona informacja ma tylko naświetlić dany model. Potencjalny użytkownik ma wiedzieć co to jest, jak wyposażone, warto czy nie warto kupić i dla kogo model jest przeznaczony. Jeżeli dany model posiada jakieś wady, które dla każdego lub dla większości są wadą to piszemy o tym. Jednak to co dla niektórych jest wadą dla innych będzie zaletą i odwrotnie.

Xylo

Post2011-05-25, 23:06      teksty ze strony głownej RC Odpowiedz z cytatem
Panu na pewno łatwo rozpoznać czy dany model to zawodniczy sprzęt czy raczej do podwórkowej zabawy. Zależnie od tego pewne rozwiązania mogą być zaleta lub wadą. Czasem ważna jest wygoda a czasem tylko liczą się osiągi. O tym wszystkim warto napisać Panie Marku. Pan ma wiedzę encyklopedyczna w tym temacie dlatego wszyscy dużo więcej skorzystamy na Pana doświadczeniu jak Pan zacznie je wykorzystywać w tych tekstach. Tylko o to mi chodzi, by nie były to teksty reklamowe ale bardziej rzetelne oceny wykorzystujące Pana wiedzę. Nie wiem czy ma Pan na to wpływ ale jeśli tak to proszę mniej reklamować a więcej podzielić się z nami swoim doświadczeniem i wiedzą. To wszystko i pozdrawiam....

Marek Kusiakiewicz

Post2011-05-25, 23:19      teksty ze strony głownej RC Odpowiedz z cytatem
Postaram się pisać więcej w zasugerowany sposób, a artykuły nie są w żaden sposób narzucane odgórnie Smile

Xylo

Post2011-05-26, 22:39      teksty ze strony głownej RC Odpowiedz z cytatem
Nowy tekst o Team Losi ma ten powiew świeżosci. Krótko ale na temat bez sciemniania i cukrowania. Od razu kazdy sie zorientuje dla kogo jest ten model i czego sie po nim spodziewac. Co jest dobre a co warto poprawić. Wiedziałem, ze Pan to potrafi Panie Marku Smile

pozdr.

Marek Kusiakiewicz

Post2011-05-27, 06:06      teksty ze strony głownej RC Odpowiedz z cytatem
Cieszy mnie, że tekst się podoba Smile

Forum samochodowe » RC czyli zdalnie sterowane » teksty ze strony głownej RC
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: