No i dobrze - wczorajsze wyniki utarly nosa cwaniakom przepisujacym wyniki kwalfiikacji Tak nie da sie wygrac
Benelli
Miasto: Gdańsk
2007-05-14, 10:58 Typy Barcelona
Super Aguri nabrało tempa.
mikush
Miasto: Kraków
2007-05-14, 15:05 Typy Barcelona
wszyscy w f1 podkreślają że tempo rozwoju technologicznego w tym sporcie jest tak szaleńcze że nie robienie postępów oznacza de facto cofanie się.
co należy w takim razie powiedzieć o hondzie której nowy samochód został wyprzedzony przez zeszłoroczny model?? zdaje mi się że to już nie jest tylko cofanie się
Tomek
Miasto: Rzeszów
2007-05-14, 15:49 Typy Barcelona
Nogal napisał:
No i dobrze - wczorajsze wyniki utarly nosa cwaniakom przepisujacym wyniki kwalfiikacji Tak nie da sie wygrac
No ok ale nie powiesz mi chyba, że taki DC czy Sato zajeli tak dobre miejsca (o ile można mówić, że to są dobre miejsca) dzięki postępowi zespołów w których jeżdżą? Teoretycznie to całej pierwszej ósemce z quala mogą się przytrafić awarie i nikt z niej nie dojedzie do mety. Gdybyś prowadził w wyścigu GPL a za tobą jechałby np. Madey i nagle na ostatnim lapie miałbyś disco to też byś mówił "Madey cwaniak, wygrał bo mialem disco"?
Nawiązując do tego co napisałem wyżej i w wątku z propozycjami, przydałaby się ta historia typowań. Mógłbym sobie teraz przeanalizować poprzednie typowania i sprawdzić na ile sprawdza się typowanie na podstawie kolejności z quala
Ale bez tej odrobiny szczescia i unikalnosci swoich typowan nie wygrasz wyjazdu na Monzę Miejsce w TOP10 czy nawet TOP5 raczej nic ci nie da oprcz odrobiny satysfakcji i szacunku kolegów z osiedla
Micho5
2007-05-14, 19:33 Typy Barcelona
Wytypowałem Fisichelle na 7 pozycji, a zajął 9. Nie powinienem dostać za niego 6 pkt., a nie tak jak dostałem 0?
Tomek
2007-05-14, 19:34 Typy Barcelona
Nogal, powiedz mi, dlaczego tak uparcie twierdzisz, że typowanie jak na qualu to zły pomysł bo tak się nie wygra? Bo idąc Twoim tokiem rozumowania to nie powinno się w ogóle typować tak jak w qualu. To tak jakbyś mi próbował wmówić "nie skreślaj w dużym lotku kolejnych liczb 1,2,3,4,5,6 bo i tak nie wygrasz" (tyle, że w totolotku każda kula jest identyczna a w F1 auta identyczne nie są jak i kierowcy aczkolwiek tu wiesz, kto i które auto jest lepsze) F1 jaka jest każdy wie. Jeśli nic się nie wydarzy na starcie, nie będzie losowyc przypadków (awarie) to można z dużym prawdopodobieństwem określić kolejność na mecie bo jak już się stawka po starcie rozjedzie to przeważnie (chyba, że przytrafi się seria niefortunnych zdarzeń jak w Hiszpanii ) w takiej już kolejności dojeżdżają do mety Jak znajdę chwilkę czasu (i chęci) to sprawdzę ile do tej pory dałoby się wyciągnąć punktów typując w każdym wyścigu kolejność jak w qualu.
Tomek
2007-05-14, 19:36 Typy Barcelona
Micho5 napisał:
Wytypowałem Fisichelle na 7 pozycji, a zajął 9. Nie powinienem dostać za niego 6 pkt., a nie tak jak dostałem 0?
Nie bo liczonych jest tylko osiem pierwszych miejsc, jeśli wytypowałeś kogoś kto nie załapał się do ósemki, nie dostajesz za niego punktów (choćby był 9ty).
KriS
fiat
Bravo
Miasto: gdynia
2007-05-14, 20:48 Typy Barcelona
mam pomysła!!
kłucicie sie czy typowac jak w qualu czy nie i ze to głupio tak typowac
a gdyby dodać do typowań więcej miejsc np 16 lub wszystko to mogło by sie robić ciekawie jak juz zobaczylismy top6 jest prawie stałe
alonso,hami,iceman,massa,robert,haitfeld ale reszta jest zmienna
mozna by zostawic naliczanie tak jak jest a za obstawione miejsce poza top8 i trafione np:sato 10 i bedzie 10 to np5pkt extra ale jak 11 to nic <tylko>
to pogmatwało by wyniki i byly by wieksze roznice miedzy nami a nie 17 osob egzekwo!!
UWAGA:to tylko sugestia a nie krytyka twórców!!!mi sie podoba tylko za duzo ludzi ma tyle samo punktów!
mikush
Miasto: Kraków
2007-05-14, 21:11 Typy Barcelona
duzo osob ma tyle samo punktow bo sezon jeszcze mlody jest. na etapie gp chin klasyfikacja generalna bedzie wygladala pewnie troche inaczej.
a co do przepisywania wynikow kwalifikacji, taka juz natura f1 ze za duzo wyprzedzania nie ma na czele stawki. bardzo ciekawie jest natomiast ostatnio na miejscach 6-14 dlatego podoba mi sie pomysl powiekszenia liczby typowanych pozycji w przyszlosci.