Forum samochodowe » Volkswagen forum » Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -...

Autor Wiadomość
V10.pl

Post2015-09-17, 16:24      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem

Reklamy
VW fan

Post2015-09-17, 16:24      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
VW to tak jak odgrzewany kotlet - ciągle robią to samo a marketingowo sprzedają jako coś nowego i świeżego.

mamama

Post2015-09-17, 22:55      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Czemu filmiki na dole artykułów od jakiegoś czasu same sie nie odpalają ??? Skandal musze klikac jak tak dalej pujdzie to zrezygnuje z V12.pl

o.Prawdziwek

Post2015-09-18, 07:26      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Passat. Tylko, że ( sprawdzone w polskim i niemieckim konfiguratorze) nie ma takiej wersji jak: TDI 150 kM DSG 4x4; jest albo DSG z napędem na przód lub 4x4 z manualem.

Hahaha

Post2015-09-18, 08:37      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Testowany Passat to BiTurbo TDI 240 KM a nie TDI 150 KM. Od dawna czytam Wasze posty ale takich baboli to u Was nie widziałem.

ktoś tam

Post2015-09-18, 19:41      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Czekam na odbiór Mondeo w wersji Titanium ze wspomnianym silnikiem 1.5 160 KM, manualną skrzynią i kilkoma dodatkami (wybór silnika wynika z ograniczeń budżetowych). Poprzednio jeździłem przedstawicielem VW jednak z pólki 2 pozycje niżej od Passata. Są dni kiedy mam duże wątpliwości co do słuszności wyboru głównie przez silnik, w innych dnia znowu ekscytacja całokształtu wyboru Wink. Co test to zupełnie inne opinie na temat tego modelu z tym silnikiem - od kompletnego lania po zaskoczenie i efekt "wow" - schizofreni można się nabawić Smile. Pozdrawiam użytkowników i Passatów i Mondeo - niech Wam się dobrze sprawują

mateusz.zuchowski

Post2015-09-21, 12:53      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Odpowiadając na część komentarzy jako autor testu: fotograf miał do dyspozycji inny egzemplarz do robienia zdjęć niż ja do testowania, który nie jest widoczny na zdjęciach. W ostatnich miesiącach miałem okazję testować parę wersji obydwu modeli, dlatego zawarte informacje można potraktować jako zbiorczy wyciąg z najciekawszych elementów wyposażenia. Przy okazji warto nadmienić, że w parkach prasowych importerów nierzadko pojawiają się modele w wersjach albo opcjami wyposażenia niedostępnych w normalnej sprzedaży. Dziękuję za wnikliwą lekturę i pozdrawiam.

Zadnego niemca

Post2015-10-07, 00:46      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Zamiast posługiwać się liczbami jako pojemność bagażnika, może lepiej było by to jednak sprawdzić, tak jak zrobiliśmy to ja i koledzy, ponoć rekordowy Superb kombi i kilka innych pojazdów, w tym tez na F. I niestety wyszło, że więcej nam weszło do tych na F, choć producenci podają inaczej. Zależy po prostu jak to każdy mierzy i z jaką uczciwością podaje. Szwabienie jest tu określeniem na miejscu. Co do silników, VW nie ma nic do zaoferowania, żadnej poważnej wiarygodnej trwałej oferty. Paliwożerne awaryjne gdy troszkę bardziej wysilone. Konstrukcje mocno niedopracowane, od razu widać, ze zawsze górę biorą księgowi. Tutaj Ford zdecydowanie jest górą. To samo ze skrzynią. Najlepszy opis był w jednym z niemieckich programów, gdzie porównywano AR Giulietta QV oraz Audi S3. Komentarz był krótki i zwięzły - wielka szkoda, ze Audi nie ma tego zestawu silnik z Alfy ze skrzynia TCT, a w szczególności sama skrzynia. Tak samo Powershift wypada zdecydowanie lepiej niż DSG, po prostu nie ma problemu z mechanizmami. Wnętrze VW to kompletna porażka, tylko się pociąć we wnętrzu i 5-strefowa klima nic tu nie zmieni. Dodatkowo te najlepsze pasowania jak i jakość materiałów okazują się czysta fikcją, kiedy widzimy rozłażące się szwy i dziury, przetarcia pod swoim siedzeniem. A plastiki, które niektórzy z takim uwielbieniem macać zaczynają wyglądać jak z chińskiego bazarku przejęte. A ogólnie jak ktoś już zauważył to ciągle ten sam odświeżany kotlet. I na koniec test zderzeniowy small overlap robiony IIHS. Tutaj już VW nie ma żadnego odnośnika do Forda.

Zbyszek_ZE WSI

Post2016-09-25, 20:44      Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -... Odpowiedz z cytatem
Artykuł jest z września 2015, dziś jest wrzesień 2016 i od 4 m-cy jestem posiadaczem VW Passat Variant 2.0 FSI Highline 4 MOTION 209kW. Model troszkę wyższy od prezentowanego. Spalanie miasto - 11; trasa -9 l/100. Maksymalna prędkość 250 km/h (240 jechałem i nie miałem z jej osiągnięciem większych kłopotów) Dylematu co kupić nie miałem, od 18 lat jeżdżę niemieckimi samochodami (Mercedes C220; BWM X3 i 2 razy X5) Ktoś spyta czemu teraz VW? Chyba zbyt wiele osób jeździ SUV-ami, a prestiż, mój prestiż - wymaga dyskretnej elegancji. VW do strzał w 10-kę! Parę osób określi mnie mianem idioty ale nie wiedzą co mówią ...............

Forum samochodowe » Volkswagen forum » Volkswagen Passat Variant vs Ford Mondeo liftback -...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: