Forum samochodowe » Car Audio » VW caddy 1998r. problem z zasilaniem radia
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

VW caddy 1998r. problem z zasilaniem radia

Autor Wiadomość
Pinki

Post2010-03-07, 19:33      VW caddy 1998r. problem z zasilaniem radia Odpowiedz z cytatem
Witam!
Zaczne od opisania mojego problemu , wiec tak jako ze niemialem radia w samochodzie postanowilem sobie je zainstalowac ,kable byly poucinane (chyba przez poprzedniego wlasciciela samochodu) wiec kupilem wtyczki porobilem przedluzki polutowalem zgrzalem termokurczka itp. (wszystko jest podlaczone jak powinno byc stary wlasiciel uznal ze wtyczki sie do niczego nieprzydadza wiec zostawil je w zaslepce wiec niebylo problemu z podlaczeniem w starych wtyczkach byly kable wiec podlaczylem wszystko po wtyczkach) i tu sie zaczyna moj problem kupilem radyjko kenwood kdc-w313ay i chcialem je podlaczyc (niemam glosnikow jeszcze nieprzyszly) no ale chcialem zobaczyc czy chociaz dobrze dziala radio jezeli chodzi o zasilanie i radio sie wlacza przyjmuje plyte i ja oddaje bez problemowo ale panel sie nie swieci ( sprawdzalem radio w innym samochodzie i jest wszystko ok z radiem) porzyczylem nawet radio od brata zeby sprawdzic czy tylko z moim jest taki problem ale radio brata wogle sie niewlaczalo . I moje pytanie brzmi nastepujaco czy jest to wina ktoregos z przewodow zasilajacych ?? jezeli tak to czy bawic sie w wymiane przewodu czy podciagnac bezposrednio od akumulatora ?? albo moze to wina bezpiecznika? a jezeli bezpiecznik to czy moglby mi ktos powiedziec ktory to?? bo niestety instrukcja od bezpiecznikow jest w jezyku niemieckim i mam problem z odszyfrowaniem.
Z gory dziekuje za pomoc

Pozdrawiam
Pinki

Reklamy
Easy Hyundai
Getz

Miasto: Bardo

Post2010-04-06, 16:25      VW caddy 1998r. problem z zasilaniem radia Odpowiedz z cytatem
Może to być problem przewodów, pamiętam że w moim Golfie musiałem odwrócić wtyczkę by radio LG - jedno z ich topowych, działało jak należy. Ale bezpieczniki warto również sprawdzić, najlepiej wpisz w Google - instrukcja obsługi VW Caddy i będzie wszystko Smile.

Forum samochodowe » Car Audio » VW caddy 1998r. problem z zasilaniem radia
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: