Forum samochodowe » Peugeot forum » Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale...
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale...

Autor Wiadomość
Flor

Post2011-02-14, 18:20      Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale... Odpowiedz z cytatem
Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale przy wlewaniu spostrzegłem, że wlałem zamiast ropy benzynę . Więc dolałem na pełny bak ropy i auto odpaliło i odjechało z cpn-u (zrobiłem ok. 10 km). Auto odstawiłem do garażu. Na 2 dzień chciałem odpalic auto, a auto nie odpaliło. Wymieniłem filtr paliwa ale nic to nie dało. Co mam zrobić tym problemem ?

Reklamy
ARON I've got a Hemi
Wyłącz światła - włącz myślenie! (www.dadrl.pl)

Post2011-02-14, 18:43      Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale... Odpowiedz z cytatem
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale coś mi się zdaje, że lepiej było nie dolewać ropy do pełna, tylko wypompować tamte 5 L benzyny i ew. filtr wymienić (póki się nie odpaliło silnika), bo teraz jak już się mogło wymieszać to straty mogą być bardziej dotkliwe...

szybka pomoc :) audi
A6 c6

Miasto: Lublin.Plymouth

Post2011-02-14, 20:55      Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale... Odpowiedz z cytatem
5l na cały zbiornik to jest nic .Ale jesli nie mozesz odpalic to wydaje mi sie ze musiałes troche wiecej zatankowac tej benzyny albo masz taki mały zbiornik.A nie mozesz odpalic bo pompa nie daje rady sprezyc benzyny jedyne wyjscie teraz to spuscic all ze zbiornika wymienic filtr i zatankowac czystej ropy.A to co spuscisz to mozesz spokojnie dolewac co jakis czas do samochodu nic sie nie stanie.Slyszałem nawet ze duzo ludzi na zime dolewa troche Benzyny do ropy ale TROCHE.Wiec sie nie martw 10 km to nic sie nie uszkodziło

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2011-02-14, 21:59      Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale... Odpowiedz z cytatem
Napisz jaki to samochód...

erio Mercedes
C123

Post2011-02-15, 14:39      Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale... Odpowiedz z cytatem
Flor napisał:
Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale przy wlewaniu spostrzegłem, że wlałem zamiast ropy benzynę . Więc dolałem na pełny bak ropy i auto odpaliło i odjechało z cpn-u (zrobiłem ok. 10 km). Auto odstawiłem do garażu. Na 2 dzień chciałem odpalic auto, a auto nie odpaliło. Wymieniłem filtr paliwa ale nic to nie dało. Co mam zrobić tym problemem ?

odpal na popych lub na lince, wyjedzij i dolej wiecej ropy,
kolega dobrze mowi zebys wylal z baku tą mieszanke bo jest za rzadka, ale na lince powinien odpalic.

jezeli przed dluga trasą możesz odpalic a potem dotankowc ropy, ale jeżeli to jest 5l/40L minimum ..
jak to jest 5L/25L, to juz gorzej ...

JacKill

Post2011-02-17, 13:38      Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale... Odpowiedz z cytatem
Z tym odpalaniem na pych nowoczesnego silnika, to ja bym raczej uważał...

Ale nadal nie wiadomo, co to za samochód.

Forum samochodowe » Peugeot forum » Wlałem zamiast Ropy 5 l benzyny, ale...
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: