Witam, jest taki o to problem. Kupilem fiaciora bravo 1999 rocznik i jak sie okazalo silnik od spodu zostal chyba starannie wymyty. Po trzech dniach stania prawie cala skrzynia biegow jest w oleju...pytanie, uderzona i peknieta czy jest szansa ze to jakas uszczelka?
przypuszczam ze jesli ktos zadbal o to aby wady wiadac nie bylo to jest to cos powazniejszego.
zalaczam zdjecia, nie wiem na ile mozna po nich wysunac wnioski,ale bede wdzieczny za jakies pobiezne chociaz oceny.
Nic nie widać na Twoich fotkach. Ja bym stawiał wstępnie na jakiś uszczelniacz.
bravo_1999
2007-08-30, 22:32 Wycieki ze skrzyni biegow?
hm... no cale to najciemniejsze miejsce to olej,wycieka sobie tak od 4 dni , a hipotetycznie, gdyby byla to powazna awaria np. uderzenie w skrzynie biegow i pekniecie ... jakie bylyby objawy? jestem laikiem w tym temacie, kupilem pierwszy samochod i nawet nie bardzo wiem do czego sluzy uszczelniacz choc domyslam sie ze do uszczelnienia
Raczej wykluczyłbym na początek pekniecie obudowy skrzyni. Nie tak łatwo to zrobić nie niszcząc innych elementów. Podjedz do mechanika niech zerknie.
bravo_1999
2007-08-30, 22:52 Wycieki ze skrzyni biegow?
tak tez napewno zrobie- zaraz jak go zarejestruje,mam nadziej ze jeszcze dojedzie, plama pod ma srednice jakichs 10cm a oleju jest tam ok. litra z tego co wiem
Jeżdżenie samochodem bez oleju w skrzyni może być dość kosztowne...
bravo_1999
2007-09-01, 16:24 Wycieki ze skrzyni biegow?
jeszcze jedno... na innym forum ktos powiedzial ze byc moze jest to uszczelniacz polosi... no ale wyciek jest umiejscowiony raczej gdzies od strony silnika i przypuszczam ze splywa na srodek skrzyni i tam zaczyna kapac .... sa jakies uszczelki w miesciu laczenia silnik - skrzynia?
bravo_1999
2007-09-13, 20:32 Wycieki ze skrzyni biegow?
okazalo sie ze oslona uszczelniacza polosi wewnetrzna, takze diagnoza okazala sie dobra, dziekowac