Forum samochodowe » Toyota forum » Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso

Autor Wiadomość
Kazicek

Post2012-02-28, 15:32      Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso Odpowiedz z cytatem
Jestem posiadaczem Toyoty Corolli Verso 1.8 (benzyne) , rocznik 2004.Mam przejechane 160.000 km. i zaczelo mi piszczec w silniku, Napewno musze wymienic pasek klinowy, ale nie wiem czy lepiej cos jeszcze ( np. pompe wodna ,albo dwa lozyska napinajace). I mam jeszcze jedno pytanko ,czy wystarczy tylko dwie sruby odkrecic i czy jest jeszcze jakis " haczyk " . Dziekuje z gory za pomoc.

Reklamy
lukasss607

Post2014-01-05, 14:47      Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso Odpowiedz z cytatem
Pasek klinowy piszczy bo się ślizga.

link wycięty, admin

Sklepmotonet

Post2014-01-20, 14:34      Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso Odpowiedz z cytatem
Proponuje podjechać do warsztatu na przegląd,tak aby zobaczyli czy aby na pewno wszystko jest w porządku,zbadali cały silnik. Sam zakup części to nie problem,taniej masz w sklepach internetowych.

lukasss607

Post2014-03-06, 12:17      Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso Odpowiedz z cytatem
Kontynuując tematykę piszczącego paska klinowego, to pamiętaj, że nie zawsze pisk spowodowany jest nieprawidłową pracą paska. Czasem przyczyną są koła pasowe, a ściślej mówiąc fakt, że są mocno wyślizgane. Jeśli jest wyślizgane, je także powinno się wymienić na nowe bo inaczej pasek zużyje się za szybko jak reszta podzespołów.

Co do pompy to pisk jest tym większy, im większe jest obciążenie urządzenia napędzanego, chociażby pompy wody czy alternatora.

Forum samochodowe » Toyota forum » Wymiana paska klinowego w Toyocie Corolli Verso
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: