Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową

Autor Wiadomość
KucaQ Opel
Astra

Post2015-08-03, 21:29      Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową Odpowiedz z cytatem
Witam,
mam w planach modyfikację klapy z EU na wersję USA, w związku z tym będę potrzebował dwurzędowej tablicy rejestracyjnej i tu pojawia się pytanie. Czy w WK bez problemu wyrobią mi dwurzędową? Czytałem po różnych forach i jedni piszą, że trzeba wymienić komplet tablic z dowodem i nabyć nowe numery, a inni, że bezproblemowo wymieniają tablice prostokątna na kwadratową bez zmian numerów, jedynie trzeba zwrócić jedna prostokątną, a drugą dać, żeby nakleili nową naklejkę legalizacyjną.

Z góry dziękuje za pomoc,
Pozdrawiam.

Reklamy
Atticar_eu

Post2015-08-06, 11:54      Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową Odpowiedz z cytatem
Prostokątną tablicę na pewno musisz zwrócić,s co do reszty związanej z legalizacją to już najlepiej zapytać w Wydziale Komunikacji,. Masz samochód w wersji USA czy Anglik? Podaj więcej szczegółów.

KucaQ Opel
Astra

Post2015-08-06, 21:08      Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową Odpowiedz z cytatem
To, że muszę zwrócić to wiem, niepotrzebna mi trzecia tablica, kwestia tego, czy będą chcieli dorobić kwadrat o moich numerach, bo nie widzi mi się wykładanie prawie 200zł na ponowną rejestrację, żeby tylko mieć kwadratową blachę z tyłu... Ogólnie auto, to Audi A6, ale dokonując tuningów planuję zmienić blendę w klapie na wersję amerykańską, a tam prostokąt nie wejdzie bez doginania i cięcia, lub co gorsza - kaleczenia rarytasowej blendy.

Thomek

Post2015-09-01, 04:42      Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową Odpowiedz z cytatem
Napisz, czy udało się załatwić bez dodatkowych kosztów.

Forum samochodowe » Ogólnie o motoryzacji » Wymiana tablicy prostokątnej na kwadratową
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: