Forum samochodowe » Citroen forum » Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem

Autor Wiadomość
diablo-82

Post2009-07-10, 13:37      Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem Odpowiedz z cytatem
Witam wszystkich. Mam parę pytań do was na temat Xsary Picasso z roku 2001-2002. Podoba mi się to auto i zastanawiam się nad kupnem ale mam do was parę pytań. Ogólnie myślę o dislu ze względu na mniejsze spalanie ale chcę takiego disla bez FAPu (tzn. filtra tych cząsteczek) i najlepiej jak by był bez koła dwumasowego bo podobno to lipa. Które te xsary tego nie posiadają? np. w peugeocie 307 2.0HDI tak jest, tzn. wersja 90KM nie posiada tego a 110KM posiada. Czy w cytrynie też tak jest? A może odradzacie disla? Na co zwrócić uwagę podczas zakupu Xsary Picasso z tych lat? No i ogólnie jakie są plusy i minusy tego modelu.
P.S czy to prawda, że jak w citroenie xsara picasso nie ma na bokach z przodu napisu "picasso" to mógł być lakierowany (przynajmniej te dwa elementy)?

Reklamy
diablo-82

Post2009-07-11, 19:15      Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem Odpowiedz z cytatem
po co to forum skoro nikt tu nie zagląda a o odpisaniu już nie wspomne. nikt się chyba tu qrwa nie zna.

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-07-12, 00:25      Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem Odpowiedz z cytatem
Na żabojadach, po co się znać, przecież wiadomo że po 2001roku spieprzyła im się cała opinia z powodu wiecznie psującej się elektroniki.To po co kupować samochód z bagażem pewnych jak w banku problemów.

JacKill

Post2009-07-12, 09:15      Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem Odpowiedz z cytatem
Zajrzyj na forum Klubu Cytrynki.

PS. Ta niby psująca się elektronika w Citroenach jest produkcji... niemieckiej Very Happy To może być sabotaż Wink

lukas86bb

Miasto: Bielsko-Biała

Post2009-07-12, 12:58      Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem Odpowiedz z cytatem
Niemieckiej elektroniki z nazwy, wszystko robią bracia chinole, dotyczy to również BMW i MERCEDESA niestety, (nie ma to jak schodzenie z kosztów przez koncerny motoryzacyjne) Smile A mówiąc o sabotażu to w mojej bawarze układ klimatyzacji jest prawie cały z BERHA jedynie sprężarka jest DENSO (made in japan) i oczywiście jako jedyny element zawiodła (rozszczelniła się) reszta szczelna i w dobrym stanie, i to jest dopiero sabotaż. Very Happy pozdrawiam.

Forum samochodowe » Citroen forum » Xsara Picasso - parę pytań przed kupnem
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: