Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » 156 selespeed
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

156 selespeed

Autor Wiadomość
Johny37

Post2008-04-05, 12:51      156 selespeed Odpowiedz z cytatem
Rozgryzłem już że pompa przy otwarciu drzwi raz działa a raz nie i dlatego podczas jazdy zapala sie kontrolka skrzyni i biegi się nie przełanczają.Może zanim pompe kupie ktoś mi powie gdzie są przekażniki od selespeeda bo być może one też są przyczyną.Oczywiście w moim mieście nie ma fachury od alfy i musze wszystko szukać sam.

Reklamy
Darek_Szpylma

Post2008-04-05, 21:49      156 selespeed Odpowiedz z cytatem
Witam,
Dzisiaj kupiłem Alfę 156 Selespeed. Dużo wcześniej czytałem, myślałem, ale - po prostu - chciałem ją mieć. Kupiłem w innym mieście - do domu było ok. 400 km Smile
No i... jest identyczny problem, jak u Ciebie. Zapala sie kontrolka (nie wiem, co ten znaczek oznacza: skrzynie biegów, czy pompę???) i z biegami klapa Sad((
Co przez tą trasę do domu ustaliłem (zresztą z wydatną pomocą sprzedajacego, któremu jestem wdzięczny): stuknięcie kilkukrotne w pompę odblokowuje ją - słychać wyraźnie, jak silniczek rusza i pompa skrzyni znów pracuje. Przekaźniki są chyba w innym miejscu - stąd wydaje mi sie, że problem leży gdzieś przy pompie, a nie w przekaźnikach. Druga zaobserwowana ciekawostka - tak, jak pisałeś: awaria występuje po postoju, zatrzymaniu; albo inaczej mówiąc - przy starcie. W czasie dłuższej jazdy wszystko jest OK, nic sie nie blokuje. Stanie sie na parkingu i - pompa już może sie zablokować. Będę szukał, pytał. Jak znajdę rozwiązanie (albo obeznanego w sprawie fachowca - na pewno dam znać. Jak cos będziesz wiedział - proszę - napisz.

Johny37

Post2008-04-06, 10:12      156 selespeed Odpowiedz z cytatem
Jednak cuda sie zdażają.Wczoraj wieczorem wyciągnołem przekażniki rozpiołem wtyczke tą przy pompie. Przeczyściłem styki.Złożyłem wszystko i pompa chodzi jak nowa.Jednak pompa jest ok jeżeli już to mogą sie zawieszać przekażniki.Ale narazie wszystko działa .Jezdziłem dzisiaj i jest super.

Darek_Szpylma

Post2008-04-06, 17:15      156 selespeed Odpowiedz z cytatem
Witam,
Możesz podesłąć mi zdjęcia - gdzie znajduje się przekaźnik pompy skrzyni biegów i wtyczka? Nie chcę nic przez niewiedzę namieszać.
Pozdrawiam
Darek

Johny37

Post2008-04-06, 17:41      156 selespeed Odpowiedz z cytatem
Część Daro.Przekazniki znajdują sie przed akumulatorem .ściągasz klapke czarną i są przekazniki. Czarne śą dwa i któryś z nich jest od selespeeda.A wtyczka jest pod zbiorniczkiem na nadkolu od strony kierowcy.Moje gg 7413641

Forum samochodowe » Alfa Romeo forum » 156 selespeed
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: