Forum samochodowe » Peugeot forum » 307 2.0 hdi 90 nie odpala pomocy :(
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

307 2.0 hdi 90 nie odpala pomocy :(

Autor Wiadomość
pio10

Post2010-03-23, 23:57      307 2.0 hdi 90 nie odpala pomocy :( Odpowiedz z cytatem
Podczas mrozów padł aku odpalałem na kable potem z popychu i nic;.zobaczyłem że miga kluczyk immo no i holowanie do serwisu tam stwierdzili na pp2000 że rozsypał się bsi wgrane nowe oprogramowanie i nie mogą sparować bsi ze sterownikiem silnika wymontowanie sterownika nowy program usunięcie immo sparowanie bsi ze sterownikiem i jest ok. ale autko nie odpala wkładają sterownik do lwa 308 i odpala od pierwszego.. .. myślą że może podczas ciągania przeskoczył pasek sprawdzają i jest Oki.
Na pp2000 według elektryka wszystkie parametry są ok. myślą nad sprawdzeniem wtryskiwaczy wymienili jeszcze filtr paliwa.
Mam pytanie co robić dalej ? wydaje mi się ze jest trochę powietrza w przewodach przy filtrze ale usunołem gruszką i tak nie odpala;.rozrusznik kręci super jak lekko cyknę rozrusznikiem tak jedną sekundę silnik jakby zaskakiwał i lekko leci dymek z wydechu ale przy dłuższym kręceniu nic wszystkie kontrolki świecą i gasną prawidłowo pomocy
czy przyczyną mogą być wtryski?...jak je sprawdzić?...moźe coś zapchane.?...może jakis czujnik?...brak masy?
dzwonili ze chcą sprawdzić wtryski oscyloskopem co mogą nim sprawdzi jeśli chodzi o wtryski?
na dziś policzyli mi 200 zł netto za usunięcie immo i wgranie nowego programu do bsi i sparowanie bsi ze sterownikiem plus wymiana filtra paliwa
sprawdzali rozrząd ale nie wiem czy płacę za to? a w piątek jak tam podjechałem pr odpalić plakiem ale tylko lekko zadymił dosłownie jedną sekundę tak że nie wiem co z wtryskami ? bo czy nie powinien na plaku troszke więcej popracować?
juz nic niewiem a jet jeszcze tyle elektryki odpowiadającej za odpalanie tak że ręce mi opadają a może coś mechanicznego ?.....
wtryski -Siemens
pozdrawiam

Reklamy
Forum samochodowe » Peugeot forum » 307 2.0 hdi 90 nie odpala pomocy :(
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: