Forum samochodowe » Skoda forum » Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r

Autor Wiadomość
tomag7

Post2007-07-23, 17:51      Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r Odpowiedz z cytatem
Witam. Mam skodę felicję 1.3 MPI, 1998r. Od niedawna po uruchomieniu silnika, nie gaśnie kontrolka z akumulatorkiem, na liczniku. Wymieniłem regulator napięcia przy alternatorze i nic. Prądu z akumulatora nie ciągnie po uruchomieniu silnika -radio, dmuchawa, światła itd. bo sprawdzałem woltomierzem. Tylko nie wiem czemu ta dioda z akumulatorkiem od ładowania cały czas mi świeci na liczniku. Jaki jest powód? Czy mogę tak dalej jeździć? Z góry dziekuję

Reklamy
Nogal Audi
A4

Miasto: Kraków, W-wa

Post2007-07-23, 18:06      Alternator Odpowiedz z cytatem
Możliwe, ze szczotki trzeba wymienic w alternatorze.

Jeździć mozesz, ale pytanie jak długo - mi kiedys przez to samochod zgasl na trasie - na szczescie juz tylko 5 km od domu Smile

Andi

Post2007-07-30, 16:36      Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r Odpowiedz z cytatem
Wiesz miałem taki sam problem z alternatorem wymieniłem regulator napięcia i zgasła kontrolka od ładowania ale nie nadługo ponieważ zaczeła się palic na nowo jeżdziłem z tym przez 2-tygodnie i tak jak koledze jadąc z pracy zgasł mi silnik i już więcej nie mogłem odpalic

tomag7

Post2007-08-01, 18:30      Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r Odpowiedz z cytatem
Spokojnie:) już naprawiłem. Mechanik wymienił mi w alternatorze cały mostek z diodami i jest ok. Można było wymienic same diody w alternatorze ale podobno potem się palą i tak. Także wymiana mostka w alternatorze i jest git:) pozdrawiam a dziękuję za propozycje.

wojciech

Post2008-05-21, 20:28      Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r Odpowiedz z cytatem
Mam taki sam problem z alternatorem,zapala się lampka z ładowania Akumulatora,Sprawdziłm czy ładuje go akumulator i ładował ale dzisiaj zacdzeły pomału chodzić wycieraczki i światła się słabo świeciły i jeszcze silnik czasami jak to się robi przygasa.Założyłem nowy akumulator i dalej świeciła się lampka Ładowania AKumulatora.A raz w alternatorze wymieniono szczotki i to nic nie dało więc myśłe że czyba czeba wymieć MOstek z diodami.Czy to prawda?

Forum samochodowe » Skoda forum » Alternator skoda felicia 1.3 MPI, 1998r
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: