Forum samochodowe » Opel forum » Astra 2 z gazem ,problem na benzynie
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Astra 2 z gazem ,problem na benzynie

Autor Wiadomość
all510

Post2007-05-05, 05:47      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
Witam,ostatnio kupiłem astrę 99 z gazem silnik 1,6 jednopunktowy,mam taki problem ,że auto wcale niechodzi na benzynie ,jakby odcięty był doplyw paliwa ,jeszcze dokładnie nie oglądałem tego ,czy jest tam jakiś elektrozawór ,który nie otwiera ,może ktoś spotkał się z czymś takim?Sprzedający twierdził ,że potrzebna jest tylko regulacja, nie chcę narazie jeździć po mechanikach Wink
pozdrawiam

Reklamy
lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Miasto: Gorzów Wlkp.

Post2007-05-05, 09:28      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
Najczesciej odcina sie zasilanie pompy paliwa. Raczej nie jest to elektrozawor, tylko przekaznik zalozony gdzies na wiazce kabli.

all510

Post2007-05-06, 06:06      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
Czy to będzie przekażnik instalacji gazowej ,czy fabryczny opla od benzyny?Jeżeli jest to przekaźnik z instalacji ,czy jest on sterowany elektronicznie programowo ?

lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Post2007-05-06, 14:56      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
Nie jest to fabryczny przekaznik - tylko instalowany na przewodzie zasilania pompy paliwowej podczas instalacji LPG do auta.

Nie wiem co rozumiesz przez przekaznik instalacji gazowej? Skoro napisalem o pompie paliwa, a LPG raczej nie jest podawane pompa...

Przekazniki z reguly sa sterowane elektrycznie, poprzez podanie napiecia na elektromagnes, ktory po zasileniu przelacza/odcina obwod. Ten konkretny jest sterowany poprzez sterownik LPG.

all510

Post2007-05-08, 00:35      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
No właśnie chodzi mi o to czy ten przekaźnik jest sterowany tylko przełącznikem od LPG ,czy też przekaźnik sterowany jest programem który uruchamia ten przekaźnik?Według mnie jest to prosta instalacja i chyba tylko przełącznik LPG powinien załączyć ten przekaźnik ,tylko gdzie go szukać?

lewandek Mercedes-Benz
W126 420SE

Post2007-05-08, 09:57      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
Nie rozumiem Twojego pytania. Wydawalo mi sie, ze wyjasnilem zasade dzialania przekaznika, wiec jak niby program - inna droga niz napieciem, mialby nim sterowac?
Szczerze mowiac nie wiem po co w ogole to analizujesz, zamiast otworzyc maske, znalezc sterownik (komputer) LPG i poszukac dokad wedruja kable z tego sterownika.
Sam przelacznik LPG, znajdujacy sie w kabinie nie steruje bezposrednio przekaznikiem wylaczajacym zasilanie pompy, ale o tym tez juz pisalem.

halski1975

Miasto: Łódź i okllice

Post2007-06-21, 00:21      Astra 2 z gazem ,problem na benzynie Odpowiedz z cytatem
może jeździłeś bez paliwa i sobie pompę popsułeś ,jak chcesz sprawdzić ten elektrozawór to jak go znajdziesz ściągnij z niego kable będą 2 podłącz do niego dwa długie żeby starczyły do akumulatora i dotykaj jeden do + a drugi do- jak dotykasz do prądu w zaworku powinno pykać ,to jest bardzo domowy sposób ,ale działa.Jeszcze jak chcesz to ściągnij przewód paliwowy z pompy od strony silnika nie od baku czasem przełącz na benzynę niech ktoś próbuje odpalać a ty patrz czy pompa pluje paliwem jak nie to albo zaworek nie puszcza albo pompa choruje,coś mi się wydaje że u gazownika wylądujesz

Forum samochodowe » Opel forum » Astra 2 z gazem ,problem na benzynie
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: