2009-05-12, 20:16 Audi 100 c4 problem z klimatronikiem
mam duży problem z klimatronikiem nie kieruje powietrza ani na szybę ani na nogi ale na wyświetlaczu te funkcje się pokazują czy da się coś z tym zrobić czy to się w ogóle opłaca
Reklamy
robsonsuper
audi
a6 c4 avant
Miasto: Chełm
2009-05-21, 16:29 Audi 100 c4 problem z klimatronikiem
Jasne że da radę można to zobaczyć samemu pod garażem, miałem podobny problem na wiosnę. Padło mi ogrzewanie, na wyświetlaczu pokazywało że wszystko jest oki a w aucie było zimno jak w psiarni.Fachman bez patrzenia powiedział że to chłodniczka zabita i trzeba wymieniać. Okazało się że silniczek sterujący klapą nawiewu stanął. Myślałem iż potrzebny będzie zakup "nowego". Jednak można to rozebrać i dostać się do samego silniczka i oczyścić szczotki. W twoim przypadku padnięty jest silnik sterujący klapą szyba/środek/nogi. Trzeba poszukać schematu jak się do niego dostać i do dzieła, myślę że rozebranie i przeczyszczenie powinno przynieść oczekiwany skutek.
Tomek2676
AUDI 100
C4 2,5TDI
Miasto: JAĆMIERZ
2009-05-21, 19:31 Audi 100 c4 problem z klimatronikiem
narazie odpiąłem od silniczków ramiona od klapek i zrobiłem wersję mechaniczną na linkę ale pewnie spróbuje twojego sposobu jak będzie trochę czasu bo dostanie się chwilkę schodzi dzięki za podpowiedz pozdrawiam