Forum samochodowe » Audi forum » audi a 4 nie grzeje
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

audi a 4 nie grzeje

Autor Wiadomość
krzysiek20

Post2013-05-14, 18:26      audi a 4 nie grzeje Odpowiedz z cytatem
witam mam audi a 4 2005 rok 1.9 tdi i mam z nim taki problem ze bardzo slabo dziala mi ogrzewanie w nim p.szukalem wszedzie i nic.. nagrzewnica jest ok glowny problem jest taki ze na wolnych obrotak nie ma cisnienia wody w wezu zasilajacym nagrzewnice sprawdzalem pape wodna jest dobra n ie ma luzow nie jest uszkodzona dziala jak nowa wszystkie przewody rurki sa drozne... juz mi rece opadaja nie wiem gdzie juz szukac,,,, czy moze ktos z was mial taki problem? dodam jeszcze ze auto ani sie nie gotuje ani nic trzyma caly czas 90 stopni

Reklamy
Turbopama_pl

Post2013-05-24, 11:07      audi a 4 nie grzeje Odpowiedz z cytatem
Na Twoim miejscu sprawdziłbym w pierwszej kolejności termostat,być może jest wadliwy i stąd taki problem. Ewentualnie same przewody od nagrzewnicy,czy aby na pewno wszystko łączy.

Waldi15

Post2014-01-07, 14:58      audi a 4 nie grzeje Odpowiedz z cytatem
miałem taki problem, po przejechaniu 40 km temperatura na 70. Po wymianie termostatu problem znikł, jednak te silniki nagrzewają się nieco dłużej niż starsze modele. Temperaturę 90 stopni po ponad 15 km

Sklepmotonet

Post2014-01-20, 14:38      audi a 4 nie grzeje Odpowiedz z cytatem
No to jest akurat normalne w kwestii nagrzewania silników diesla- robią to znacznie wolniej niż benzynowe. Poza tym jak widać problemem słabego nagrzewania był termostat.

Forum samochodowe » Audi forum » audi a 4 nie grzeje
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: