Forum samochodowe » BMW forum » automatyczna skrzynia biegow bmw 530d
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

automatyczna skrzynia biegow bmw 530d

Autor Wiadomość
ala

Post2007-10-31, 12:22      automatyczna skrzynia biegow bmw 530d Odpowiedz z cytatem
chcialam zapytac czy mial moze ktos taki problem ktory mnie dzis zaskoczyl Posiadam bmw530 td w automacie od 2m-cy kupilam w niemczech prawde mowiac sprzedajacy ostrzegal o wymianie filtra od skrzyni i oleju ale nie zrobilam teg poniewazw mojej okolicy ciezko znalesc osobe zaufana do tego i dzis czekala mnie rano bardzo przykra niespodzianka poniewaz auto nie ruszylo ani do przodu ani w tyl choc wczoraj jezdzilam nim do pozna Zastanawiam sie czy to tylko ten filtr i olej czy cos powazniejszego

Reklamy
Rysiek

Post2007-10-31, 12:56      automatyczna skrzynia biegow bmw 530d Odpowiedz z cytatem
tylko filtry i olej to kiedy sie zmieni na czas

teraz moze byc za pozno, bo jesli skrzynia poszla to czeka cie teraz remont skrzyni, koszt niestety 4-6k, dlatego slusznie ktos cie uprzedzal o ich zmianie zawczasu.. do wymiany oleju w skrzyni nie trzeba aso, zwykly warsztat dalby rade

darcik BMW
530d - sprzedamBMW.pl

Miasto: Poznan

Post2008-01-29, 03:03      automatyczna skrzynia biegow bmw 530d Odpowiedz z cytatem
teoretycznie wg. bmw skrzynie sa bezobslugowe jesli chodzi o olej - lifetime ale warto go wymieniac co 120 tys. km - nie jest tani i sporo go wchodzi [9l - cena za litr ok 90 zl]

gdy cos sie dzieje ze skrzynia to wchodzi ona w tryb awaryjny wiec jesli wogole nie da sie ruszyc to dziwny objaw!

pozdrawiam,
darek

Forum samochodowe » BMW forum » automatyczna skrzynia biegow bmw 530d
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: