Forum samochodowe » Renault forum » Automatyczna skrzynia biegow w Scenicu
Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu

Automatyczna skrzynia biegow w Scenicu

Autor Wiadomość
Dawid1

Post2008-12-16, 19:11      Automatyczna skrzynia biegow w Scenicu Odpowiedz z cytatem
witam.jestem posiadaczem scenica,przymierzam sie do wymiany oleju oraz filtra oleju w automatycznej skrzyni biegow,w zwiazku z tym mam prozbe o podpowiedzenie jak do tego podejsc i ile mi bedzie potrzeba tego oleju?z gory dziekuje za rade.dawid

Reklamy
fachowiec

Post2008-12-16, 19:22      automatyczna srzynia biegow Odpowiedz z cytatem
Zastanów sie dobrze co robisz.Powodzenia w szukaniu filtra.

Dawid1

Post2008-12-16, 19:24      automatyczna srzynia biegow Odpowiedz z cytatem
dlaczego?

Dawid1

Post2008-12-16, 19:50      automatyczna srzynia biegow Odpowiedz z cytatem
Czy jest z tym taki wielki problem.Wiem ze filtr przychodzi nie sam.Ja nie wiem co to za elementy.A tak naprawde mam ten samochod od soboty.

fachowiec

Post2008-12-16, 20:49      automatyczna srzynia biegow Odpowiedz z cytatem
Zeby wymienic filtr trzeba rozebrac skrzynie.Do wym. oleju jest potrzebna jego temp. a margines bledu to necałe 100 ml.Czesto po takich zabiegach traci sie napęd.

Dawid1

Post2008-12-16, 21:12      automatyczna srzynia biegow Odpowiedz z cytatem
Jak napisałem wcześniej mam niedługo to auto.A pracuje na warsztacie,gdzie robi się tylko blacharkę i zawieszenia. Napiszę tobie jaki jest problem,i czy w dobrym kierunku myślę.Gdy auto jest zimne pierwszy bieg zalapuje bez szarpniecia na kolejnych traci naped i przestaje redukowac biegi kiedy zlapie temprtature.jak juz przestaje jechac wylczam silnik i odpalam ponownie wtedy znowu zaczyna dzialac jednak na krotko.sprawdzilem olej,jest konsystencji wody a kolor brazowo czarny,wyglada jak zwykly olej przekladniowy.moe podejrzenie jest takie zew jest nie wlasciwy olej i tak jak wyzej napisales w niewlasciwej ilosci.bardzo ci prosze o wiecej szczegolow odnosnie tego tematu.dziekuje juz za cenne wskazowki.dawid

fachowiec

Post2008-12-17, 17:39      automatyczna srzynia biegow Odpowiedz z cytatem
Jaki masz typ skrzyni,ew.jaki masz samochód i z jakiego roku?

Dawid1

Post2008-12-17, 20:50      Automatyczna skrzynia biegow w Scenicu Odpowiedz z cytatem
dzieki za pomoc ale dzisiaj wylalem stary olej i dalem orginalny,i niestety nic to nie dalo.jak olej nie rozgrzany to zmienia i redukuje biegi,a po nagrzaniu przestaje dzialac.jutro zamierzam kupic skrzynie biegow,oczewiscie uzywana.dzieki za pomoc.mam jeszcze jedno pytanie.czy musze demontowac lawe zawieszenia do wyjecia skrzyni?

fachowiec

Post2008-12-18, 20:34      Automatyczna skrzynia biegow w Scenicu Odpowiedz z cytatem
tak

Forum samochodowe » Renault forum » Automatyczna skrzynia biegow w Scenicu
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu
Skocz do: