Witam wszystkim !!! Od 3 dni mam problem z moim mieczysławem. Już wyjaśniam o co chodzi. Autko odpala, jeździ tylko po jakiejs 10 minutowej jeździe pojawia się na komputerze komunikat Baterie/Generator, zapalają się prawie wszystkie kontrolki,tj. abs, bas, sr itd. i wyskakuje symbol akumulatora a pod nim napis Batterie/Generator. Jak sprawdzić czy jest to wina akumulatora czy alternatora ? a może czegoś innego?
dzięki Lewandek.sprawdziłem ładowanie i wyniosło 0 . Alternator był zalany,ale już wymieniłem na nowy (tzn.na regenerowany) i prawie wszystko gra. Po tej wymianie opuszczanie szyb nie działa prawidłowo,tzn. nie działa jak wcześniej że poprzez jedno przycisniecie guzika otwieralo sie cale okno tylko trzeba go trzymać i szyberdach sie nie zamyka. Orientujesz sie czy mozna to usunać komputerowo u jakiegos elektromechanika czy trzeba jechac do serwisu? a może jest jakiś inny sposób? chciałbym żeby wszystko w nim działało bo chcę go sprzedać i kupić jakiegoś starszego mietka.
Normalne po odpieciu akumulatora szyby stracily pamiec ustawien - tzn juz nie wiedza gdzie jest gora, a gdzie dol. Z tego co pamietam trzeba zamknac szybe na max trzymajac klawisz w gore, a potem opuscic podobnie trzymajac. Jakby to nie zadzialalo to przytrzymaj klawisz do zamkniecia i jeszcze raz go nacisnij, podobnie zrob z otwarciem.